Šport > Zimski športi
43961 ogledov

Nenadno slovo smučarskega asa: "Nekaj se skriva v ozadju"

Matthias Mayer Epa
Smučarski veljaki se čudijo nepričakovani potezi trikratnega olimpijskega prvaka.

Pred dnevi je trikratni olimpijski prvak Matthias Mayer šokiral smučarsko javnost z nenadno upokojitvijo. Pred tem se je 32-letnik udeležil več tekem svetovnega pokala, zabeležil pa je tudi dve uvrstitvi na zmagovalni oder, zadnjo dva tedna pred nepričakovanim slovesom.

Njegova odločitev je bila veliko presenečenje tako za avstrijsko kot širšo smučarsko javnost. Tudi zato, ker je slovo v pogovoru za ORF oznanil neposredno po ogledu superveleslalomske proge v Bormiu. 

Matthias Mayer Konec je Šport Trikratni olimpijski prvak po ogledu proge šokiral z oznanilom

Pred tem se je na italijanskem prizorišču udeležil dve treningov, nakar je - uradno zaradi trebušne gripe - odpovedal nastop na smukaški tekmi. Dan kasneje je avstrijskim novinarjem dejal, da nima več pravega tekmovalnega naboja in da je "ogenj v njem prenehal tleti."

Nenavadne okoliščine Mayerjeve upokojitve so vzbudile sum, da smučar ni navedel vseh ralogov za svojo odločitev.

Matthias Mayer | Avtor: Epa Epa
"Mayer me je zelo presenetil," je priznal dolgoletni trener avstrijske reprezentance Sepp Brunner. "Med ogledom proge je deloval enako kot pred dvema letoma, ko je zmagal na smuku v Kitzbühlu. Takrat je bil podobno razpoložen kot pred superveleslalomom v Bormiu. Iz tega razloga nisem mogel verjeti, ko sem izvedel, da je Mayer na ORF pravkar oznanil svojo upokojitev," je dodal.

Skeptičen je tudi nekdanji avstrijski smučar Stephan Eberharter, zmagovalec 29 tekem za svetovni pokal in dobitnik dveh velikih ter petih mali kristalnih globusov. "Celotna zadeva deluje zelo skrivnostno. Seveda je treba njegovo odločitev sprejeti, vendar imam občutek, da nam je nekaj zamolčal. Mislim, da se v ozadju skriva nekaj drugega. Morda se bodo stvari razjasnile v prihodnosti," je v svoji kolumni zapisal Eberharter.

"To ni logično. Prestal je vse napore pripravljalnega obdobja, vključno s treningi v Južni Ameriki. Ogenj je takrat moral goreti, sicer se ne bi odločil za to. In potem je bilo kar naenkrat vsega konec v Bormiu. Tu se porajajo vprašanja," je dodal legendarni smučar.

Odločitev je presenetila tudi tekmece. "Ne vem, zakaj se je tako odločil, čeprav po tako uspešni karieri s tem ni nič narobe. Ko imaš dovolj, imaš pač dovolj. Še vedno upamo, da bo rekel, da se je samo šalil," je dejal Norvežan Aleksander Aamodt Kilde.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.