Predhodnik zagrenil življenje Čeferinu

Foto: EPA aleksander čeferin
Aleksander Čeferin tarna, a spremeniti ni mogoče nič več.
Oglej si celoten članek

Najvplivnejšemu Slovencu v nogometnem svetu veliko preglavic povzroča realizacija projekta njegovega predhodnika Michela Platinija.

Predsednik Evropske nogometne zveze (Uefa) Aleksander Čeferin je v pogovoru za nemški nogometni magazin Kicker dejal, da je bila dodelitev evropskega prvenstva leta 2020 med 13 različnih držav gostiteljic "napaka". Slovenec je izpostavil, da težave med drugim predstavljajo različne zakonodaje držav in veliko število različnih valut.

Čeferin mora sicer sedaj delati na izpeljavi modela prvenstva svojega predhodnika Michela Platinija, saj je Uefa decembra 2012 odločila, da bo EP leta 2020 v številnih mestih po vsej Evropi, izvršni odbor pa tedaj še ni določil, v katerih.

Prvenstvo čez tri leta bo tako potekalo v 13 državah, od Bilbaa v Španiji do Sankt Peterburga v Rusiji, pa tudi v München, Dublinu, Bakuju, Bukarešti in Koebenhavnu, polfinali tekmi in finalna pa bodo v Londonu.

"To je sicer prekrasna ideja, ki simbolizira enotno Evropo, toda to ni model za prihodnost," je ocenil Čeferin in dodal: "Tega ne bom ponovil, za nas to pri organizaciji predstavlja veliko težavo."

Znorel Rdeči vrag vpil na Slovenca: "Ti si pof***nec!" Nogometni veljaki Tako visoko je pristal Čeferin

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.