Šport > Nogomet
23932 ogledov

Rdeči vrag vpil na Slovenca: "Ti si pof***nec!"

phil jones, jose mourinho
Nogometaš Manchester Uniteda je po koncu finalne tekme Lige Evropa z žaljivkami obmetaval visokega slovenskega funkcionarja pri Evropski nogometni zvezi (UEFA).

Manchester United je v finalu Lige Evropa premagal Ajax in se veselil prve lovorike v tem tekmovanju. Slavje rdečih vragov je prekinil Luka Zajc, vodja kabineta predsednika Aleksandra Čeferina, ki je na dopinško kontrolo povabil branilca angleškega velikana Phila Jonesa.

Phil Jones Daley Blind Kazen Uefe Šport Rdeča vraga kršila protidopinška pravila

Jonesu ideja, da se s soigralci ne bo mogel veseliti naslova, ni bila prav nič povšeči, zato se je verbalno znesel nad slovenskim funkcionarjem, ki razkriva vsebino pogovora.

"Nogometaš Manchester Uniteda, Phil Jones, je bil zelo razburjen ob prihodu na postajo za dopinški nadzor (DCS)," je zapisal Zajc. "Želel je zapustiti DCS in se pridružiti soigralcem, vendar sem mu povedal, da mora najprej oddati vzorec."

"Rekel mi je, da sem pof***nec, ker to počnem, da imam pof***no službo in kako sem lahko tako pof***no neumen, da imam tako pof***no službo. Povedal sem mu, da so takšna Uefina pravila in da je to moja naloga. Še naprej je govoril, da imam pof***no službo in kako lahko sploh delam v takšni službi," je dogodek opisal Slovenec.

phil jones | Avtor: EPA EPA
"Prosil sem ga, naj se umiri in me neha žaliti, on pa je odvrnil, da noče več govoriti z menoj. Tudi če je igralec razburjen ali jezen, mora spoštovati delo uradnikov, ki izvajajo dopinške teste. To je najmanj, kar lahko pričakujemo od profesionalnega športnika. Če bi se držali pravil, bi za razžalitev uradnika dobil tri tekme prepovedi. Zaradi okoliščin primera je pristojni organ izrekel manjšo kazen," je še zapisal Zajc.

Uefa je branilca Manchester Uniteda kaznovala s prepovedjo dveh evropskih tekem in plačilom 5000 evrov.

Komentarjev 1
  • Žurnalček 10:28 29.avgust 2017.

    Pokliće se trenerja in mu da vedeti , da ne želi njegov nogometaš oddati vzorca in bo zaradi tega ekipa diskvalificirana ! Potem naj pa vrti gofljo naprej !

Sorodne novice