Šport > Nogomet
5689 ogledov

Predhodnik zagrenil življenje Čeferinu

aleksander čeferin EPA
Aleksander Čeferin tarna, a spremeniti ni mogoče nič več.

Najvplivnejšemu Slovencu v nogometnem svetu veliko preglavic povzroča realizacija projekta njegovega predhodnika Michela Platinija.

Predsednik Evropske nogometne zveze (Uefa) Aleksander Čeferin je v pogovoru za nemški nogometni magazin Kicker dejal, da je bila dodelitev evropskega prvenstva leta 2020 med 13 različnih držav gostiteljic "napaka". Slovenec je izpostavil, da težave med drugim predstavljajo različne zakonodaje držav in veliko število različnih valut.

Čeferin mora sicer sedaj delati na izpeljavi modela prvenstva svojega predhodnika Michela Platinija, saj je Uefa decembra 2012 odločila, da bo EP leta 2020 v številnih mestih po vsej Evropi, izvršni odbor pa tedaj še ni določil, v katerih.

Prvenstvo čez tri leta bo tako potekalo v 13 državah, od Bilbaa v Španiji do Sankt Peterburga v Rusiji, pa tudi v München, Dublinu, Bakuju, Bukarešti in Koebenhavnu, polfinali tekmi in finalna pa bodo v Londonu.

"To je sicer prekrasna ideja, ki simbolizira enotno Evropo, toda to ni model za prihodnost," je ocenil Čeferin in dodal: "Tega ne bom ponovil, za nas to pri organizaciji predstavlja veliko težavo."

aleksander čeferin Znorel Šport Rdeči vrag vpil na Slovenca: "Ti si pof***nec!" aleksander čeferin Nogometni veljaki Šport Tako visoko je pristal Čeferin
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.