Predlani aretirana, letos bo lahko igrala na Roland Garrosu

Foto: Instagram
Foto: Instagram
Ruska teniška igralka Jana Sizikova, ki v zadnjem času prahu ni dvigovala le z objavami na družbenih omrežjih, pač pa tudi zaradi tega, ker naj bi prišla v navzkrižje z zakonom. Zdaj je končno dobila zeleno luč za nastop na prihajajočem Roland Garrosu.
Oglej si celoten članek

"Po dveh letih in pol preiskovanja je pariško tožilstvo 11. aprila letos dokončno zaprlo primer," je za Reuters povedal njen odvetnik Frederic Balot. Obenem je sporočil, da je njegova stranka dobila zeleno luč za nastop na letošnjem Roland Garrosu, pa čeprav so se hude obtožbe na njen račun nanašale ravno na turnir v Franciji. 

Spomnimo: tožilstvo v Parizu je ob predlanski aretaciji Sizikove v Franciji sporočilo, da je ruska teniška igralka pridržana zaradi podkupovanja in organizirane prevare in da je šlo za zadevo iz septembra 2020 med turnirjem Roland Garros. Oblasti so jo tedaj pridržale takoj po tem, ko je zaključila s tekmo. V kolikor bi bila spoznana za krivo, bi ji grozilo do deset let zapora. 

Foto: Profimedia Jana Sizikova

Danes 28-letna Jana Sizikova je sicer ves čas postopka, med katerim je lahko igrala na turnirjih WTA, trdila, da je nedolžna. Kot besede njenega odvetnika Frederica Belota prenašajo tuji mediji, je tožilstvo primer zaprlo v aprilu, ker da kazenski postopek ni mogel steči, ker ni bilo moč potrditi tega, česar so Sizikovo obtoževali.

Šokirana Rusinji po filmski aretaciji grozi deset let zapora

Rusinja se trenutno nahaja na 50. mestu v ženski konkurenci dvojic. 

Škandal Policija v Parizu aretirala teniško igralko

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.