Šport
2940 ogledov

Predlani aretirana, letos bo lahko igrala na Roland Garrosu

Jana Sizikova Instagram
Ruska teniška igralka Jana Sizikova, ki v zadnjem času prahu ni dvigovala le z objavami na družbenih omrežjih, pač pa tudi zaradi tega, ker naj bi prišla v navzkrižje z zakonom. Zdaj je končno dobila zeleno luč za nastop na prihajajočem Roland Garrosu.

"Po dveh letih in pol preiskovanja je pariško tožilstvo 11. aprila letos dokončno zaprlo primer," je za Reuters povedal njen odvetnik Frederic Balot. Obenem je sporočil, da je njegova stranka dobila zeleno luč za nastop na letošnjem Roland Garrosu, pa čeprav so se hude obtožbe na njen račun nanašale ravno na turnir v Franciji. 

Spomnimo: tožilstvo v Parizu je ob predlanski aretaciji Sizikove v Franciji sporočilo, da je ruska teniška igralka pridržana zaradi podkupovanja in organizirane prevare in da je šlo za zadevo iz septembra 2020 med turnirjem Roland Garros. Oblasti so jo tedaj pridržale takoj po tem, ko je zaključila s tekmo. V kolikor bi bila spoznana za krivo, bi ji grozilo do deset let zapora. 

Jana Sizikova | Avtor: Profimedia Profimedia

Danes 28-letna Jana Sizikova je sicer ves čas postopka, med katerim je lahko igrala na turnirjih WTA, trdila, da je nedolžna. Kot besede njenega odvetnika Frederica Belota prenašajo tuji mediji, je tožilstvo primer zaprlo v aprilu, ker da kazenski postopek ni mogel steči, ker ni bilo moč potrditi tega, česar so Sizikovo obtoževali.

sizikova Šokirana Šport Rusinji po filmski aretaciji grozi deset let zapora

Rusinja se trenutno nahaja na 50. mestu v ženski konkurenci dvojic. 

tenis žogica roland garros Škandal Šport Policija v Parizu aretirala teniško igralko
1/4
Instagram
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.