Pri nogometnem velikanu žalujejo

Foto: EPA Sveča
Še eno žalostno slovo.
Oglej si celoten članek

Nekdanji napadalec italijanskega Milana Pierino Prati, ki je pomagal Italiji osvojiti edino evropsko lovoriko, je umrl v 74. letu starosti, so zapisali na klubski spletni strani. Pri rdeče-črnih so s čustvenim zapisom počastili "legendarno številko 11".

"Prati je bil vedno le Milan, obraz Milana, srce Milana, dediščina Milana ... Pierino Prati je počastil in razsvetlil zgodovino rdeče-črnih," je zapisal italijanski klub v čustveni izjavi.

Iznajdljivi Pierino, tečnoba, kot so ga ljubkovalno poimenovali domači navijači, je leta 1968 v finalu evropskega pokala proti Ajaxu dosegel hat-trick, ki je bil odločilen za zmago Milana s 4:1.

Velikan Umrl je nekdanji zvezdnik Interja

Foto: Profimedia Pierino Prati

Ob tem je pomagal vragom osvojiti prvenstveno zvezdico serie A, dva italijanska pokala ter medcelinski pokal med letoma 1968 in 1973. V sezoni 1968 je bil tudi prvi strelec serie A.

Za reprezentanco je na 14 tekmah dosegel sedem golov. Na euru 1968 je odigral prvi finale proti Jugoslaviji (1:1), ob ponovitvi finala pa so azzurri nato zmagali z 2:0.

Prati je v karieri nastopal še za Salernitano, Romo, Fiorentino in ameriško ekipo Rochester Lancers, kot trener pa je deloval med letoma 1984 in 1991.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.