Šport > Nogomet
189 ogledov

Umrl je nekdanji zvezdnik Interja

žoga nogomet Profimedia
Črn dan za italijanski nogometni klub iz Milana.

V 79. letu starosti je umrl nekdanji nogometaš Mario Corso, član ekipe Interja iz Milana, ki je v 60. letih prejšnjega stoletja dominirala v Italiji. Novico je na družbenih omrežjih potrdil njegov nekdanji klub.

"Umrl je Mario Corso, nogometaš Interja, večni šampion z neskončnim stilom," je na Twitter zapisal Inter.

Corso je bil zelo nadarjen, a nestanoviten. Levi krilni igralec je bil znan po svojih zavitih prostih strelih, njegov vzdevek pa je bil "božja leva noga", saj je imel enega najboljših strelov z levico na svetu.

Bil je tako dober, da je legendarni Pele želel, da bi prišel v Brazilijo igrat za Santos, je po poročanju nemške tiskovne agencije dpa dejal nekdanji Interjev predsednik Massimo Moratti.

V času pri Interju, med letoma 1957 in 1973, je Corso odigral 502 tekmi in zabil 94 golov. S črno-modrimi je osvojil štiri naslove italijanskega prvaka, dva evropska pokala in dva interkontinentalna pokala, ki je bil predhodnik Fifinega klubskega svetovnega prvenstva.

Za italijansko izbrano vrsto je Corso zbral 23 nastopov in se štirikrat vpisal med strelce. Kariero je končal v Genoi. Pozneje je bil trener, večinoma mladinskih ekip.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.