Šport > Nogomet
529 ogledov

Pri nogometnem velikanu žalujejo

Pierino Prati Profimedia
Še eno žalostno slovo.

Nekdanji napadalec italijanskega Milana Pierino Prati, ki je pomagal Italiji osvojiti edino evropsko lovoriko, je umrl v 74. letu starosti, so zapisali na klubski spletni strani. Pri rdeče-črnih so s čustvenim zapisom počastili "legendarno številko 11".

"Prati je bil vedno le Milan, obraz Milana, srce Milana, dediščina Milana ... Pierino Prati je počastil in razsvetlil zgodovino rdeče-črnih," je zapisal italijanski klub v čustveni izjavi.

Iznajdljivi Pierino, tečnoba, kot so ga ljubkovalno poimenovali domači navijači, je leta 1968 v finalu evropskega pokala proti Ajaxu dosegel hat-trick, ki je bil odločilen za zmago Milana s 4:1.

žoga nogomet Velikan Šport Umrl je nekdanji zvezdnik Interja

Pierino Prati | Avtor: Profimedia Profimedia

Ob tem je pomagal vragom osvojiti prvenstveno zvezdico serie A, dva italijanska pokala ter medcelinski pokal med letoma 1968 in 1973. V sezoni 1968 je bil tudi prvi strelec serie A.

Za reprezentanco je na 14 tekmah dosegel sedem golov. Na euru 1968 je odigral prvi finale proti Jugoslaviji (1:1), ob ponovitvi finala pa so azzurri nato zmagali z 2:0.

Prati je v karieri nastopal še za Salernitano, Romo, Fiorentino in ameriško ekipo Rochester Lancers, kot trener pa je deloval med letoma 1984 in 1991.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.