Prišla je dobra novica za Dončića

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Slovenski as lahko nastopi na zadnji tekmi rednega dela sezone.
Oglej si celoten članek

Pisarna NBA lige je razveljavila tehnično napako, ki jo je Luki Dončiću na zadnji tekmi dosodil sodnik Tony Brothers. Slovenski zvezdnik se je tako izognil avtomatičnemu suspenzu ene tekme in bo imel tako pravico zaigrati na zadnjem dvoboju Dallasa v rednem delu sezone proti San Antoniu.

Nad Dončićem je bil v zaključku prve četrtine obračuna s Portlandom sicer storjen očiten prekršek, a ga sodniška trojka ni dosodila. Luka se s tem ni kar tako sprijaznil in je delilce večkrat vprašal, zakaj niso zapiskali. Brothers je imel dovolj njegovega poizvedovanja in se odločil za tehnično napako. Ta bi bila njegova 16. v sezoni, omenjeni 'izkupiček' pa prinaša kazen neigranja na naslednji tekmi.

Na stran Slovenca so stopili številni navijači, a tudi eden od največjih zvezdnikov lige Kevin Durant. Slednji je na twitterju prav tako resno podvomil o pravilnosti početja sodnikov.

Saj to ni res! Tudi Durant ne more verjeti, kaj počnejo Dončiću Znova izjemen Luka ni uspel obdržati obljube, predčasno je sklenil redni del sezone

V končnici bo Luka startal z ničle v rubriki tehničnih napak, košarkarji v play-offu pa morajo izpustiti naslednjo tekmo po sedmih 'tehničnih'.

Dvoboj med Dallasom in San Antoniom se bo začel ob 2.30 zjutraj po slovenskem času, Mavericks imajo še možnost, da se uvrstijo na tretje mesto zahodne konference. Njihovi nasprotniki v prvem krogu končnice bodo košarkarji Utaha ali Denverja, Dončić in kolegi pa bodo imeli prednost domačega igrišča.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.