Prizor, ob katerem je zastal dih celotni Sloveniji

Foto: Twitter
Foto: Reševalni pas/Twitter
Najboljši slovenski košarkar Luka Dončić je v tretji četrtini obračuna z Nemčijo odšepal z igrišča.
Oglej si celoten članek

Slovenski košarkarji so na sobotni kvalifikacijski tekmi za SP 2023 doživeli prvi poraz to poletje. Po devetih zaporednih zmagah so na gostovanju v Münchnu s kar 19 točkami razlike izgubili proti Nemcem.

Neprepoznavni Slaba Slovenija, zasluženo visoka zmaga Nemcev

Zmaga nad Nemčijo bi bila sicer nadvse dobrodošla, saj selektor Aleksander Sekulić v nadaljevanju kvalifikacijskega cikla ne bo mogel računati na naše najboljše košarkarje - Luko Dončića, Gorana Dragića in Vlatka Čančarja, ki jih čakajo obveznosti v NBA klubih onkraj luže.

Čeprav se Slovenci na gostovanju v Nemčiji niso proslavili z igro, pa je bila pozitivina novica predvsem ta, da se na srečanju ni nihče poškodboval. To velja še posebej za Dončića, ki si je v tretji četrtini srečanja zvil gleženj, a se je po krajšem premoru lahko vrnil na parket in s 23 točkami končal kot najboljši strelec slovenske reprezentance.

Šok v Münchnu "Vseeno nam je, kako ljudje vidijo zmago nad Slovenijo"

Ker je imel 23-letnik v preteklosti težave z obema gležnjema, so bili trenutki, ko je na parketu s prijemi analiziral razsežnosti zvina, zelo mučni za vse slovenske ljubitelje košarke. 

Slovenija ima po osmih nastopih v kvalifikacijah za prvenstvo, ki bo naslednje poletje v Aziji, pet zmag, za uvrstitev pa po izkušnjah iz prejšnjih kvalifikacij potrebuje še dve zmagi iz preostalih štirih tekem.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.