Šport > Košarka
14371 ogledov

Prizor, ob katerem je zastal dih celotni Sloveniji

Reševalni pas/Twitter
Najboljši slovenski košarkar Luka Dončić je v tretji četrtini obračuna z Nemčijo odšepal z igrišča.

Slovenski košarkarji so na sobotni kvalifikacijski tekmi za SP 2023 doživeli prvi poraz to poletje. Po devetih zaporednih zmagah so na gostovanju v Münchnu s kar 19 točkami razlike izgubili proti Nemcem.

Klemen Prepelič Neprepoznavni Šport Slaba Slovenija, zasluženo visoka zmaga Nemcev

Zmaga nad Nemčijo bi bila sicer nadvse dobrodošla, saj selektor Aleksander Sekulić v nadaljevanju kvalifikacijskega cikla ne bo mogel računati na naše najboljše košarkarje - Luko Dončića, Gorana Dragića in Vlatka Čančarja, ki jih čakajo obveznosti v NBA klubih onkraj luže.

Čeprav se Slovenci na gostovanju v Nemčiji niso proslavili z igro, pa je bila pozitivina novica predvsem ta, da se na srečanju ni nihče poškodboval. To velja še posebej za Dončića, ki si je v tretji četrtini srečanja zvil gleženj, a se je po krajšem premoru lahko vrnil na parket in s 23 točkami končal kot najboljši strelec slovenske reprezentance.

Luka Dončić Šok v Münchnu Šport "Vseeno nam je, kako ljudje vidijo zmago nad Slovenijo"

Ker je imel 23-letnik v preteklosti težave z obema gležnjema, so bili trenutki, ko je na parketu s prijemi analiziral razsežnosti zvina, zelo mučni za vse slovenske ljubitelje košarke. 

Slovenija ima po osmih nastopih v kvalifikacijah za prvenstvo, ki bo naslednje poletje v Aziji, pet zmag, za uvrstitev pa po izkušnjah iz prejšnjih kvalifikacij potrebuje še dve zmagi iz preostalih štirih tekem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.