Šport > Košarka
17162 ogledov

Nemci "zahtevajo" Dončića: "Vedeti hočemo, kje smo"

Luka Dončić Profimedia
V nemškem taboru z nestrpnostjo pričakujejo kvalifikacijsko tekmo s Slovenijo.

Slovenski košarkarji so za uvod v drug del kvalifikacij za SP 2023 prepričljivo premagali Estonce s 104:83 (27:23, 56:38, 77:63). Prvo ime srečanja je bil naš najboljši košarkar Luka Dončić, ki se je podpisal pod 25 točk, 11 skokov in osem podaj (indeks 30)

Izbrance selektorja Aleksandra Sekulića v nedeljo čaka še en nastop v kvalifikacijah za SP, in sicer ob 15. uri v Münchnu proti Nemčiji, 1. septembra pa se bo v Kölnu začelo evropsko prvenstvo.

košarka Slovenija - Hrvaška EuroBasket 2022 Šport Srbski zvezdnik lige NBA o favoritih na EP: Slovenija je ...

Nemci so na generalki pred nedeljskim obračunom z aktualnimi evropskimi prvaki premagali Švede (67:50), njihov zvezdnik Dennis Schröder, ki se je vrnil po poškodbi gležnja, pa opozarja, da bodo morali za uspeh proti Slovencem krepko dvigniti nivo svoje igre.

K njihovi zmagi v Stockholmu je namreč močno pripomogla bleda predstava domačih košarkarjev, ki so zadeli le 2/22 poskusov za tri točke.

Nemški novinarji so prepričani, da je tekma s Slovenci točno to, kar potrebuje njihova reprezentanca, gostovanje branilcev evropske košarkarske krone na čelu z enim najboljših igralcev na svetu pa ocenjujejo kot ultimativni test pripravljenosti pred evropskim prvenstvom.

košarka SLO-EST Znani ameriški novinar: Šport "Pred petimi leti nisem vedel za Slovenijo, zdaj sem tu zaradi Dončića"

Dennis Schröder | Avtor: Epa Epa
Po besedah Schöderja bo tekma s Slovenijo najboljši pokazatelj njihove trenutne forme. "Vedeti hočemo, kje smo," je na predvečer gostovanja Dončića in druščine v Münchnu dejal nemški zvezdnik. "Slovenija je zelo, zelo dobra ekipa. Zagotovo bodo igrali za najvišja mesta na EuroBasket in to je treba spoštovati. Tudi mi se želimo meriti z najboljšimi in dobiti odgovore glede naše forme. Igrati proti tako vrhunski ekipi je zelo zanimiva priložnost za nas. Želimo biti konkurenčni in zmagati," je dodal Schröder.

O velikem izzivu, ki ga predstavlja slovenski organizator igre iz vrst Dallas Mavericks, je spregovoril tudi nemški branilec Maodo Lo

"Slovenija igra na visokem nivoju in ima ogromno individualnega talenta, še posebej z Lukom Dončićem. Gre za uveljavljeno ekipo, ki je osvojila zadnje evropsko prvenstvo. Slovenci so zelo nevarni. To bo težka tekma. Manjka nam takšnih obračunov pred EP. Srečanje ne bo pomembno samo zaradi kvalifikacij za SP, temveč tudi z vidika priprav na EuroBasket," je dejal.

košarka SLO-EST Kvalifikacije SP Šport Slovenija slabo v tekmo, a nato precej boljša za pomembno zmago košarka SLO-EST Fiba je jasna Šport "Luka je najboljši organizator na svetu. Kdor trdi drugače, je ..."
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.