Šport > Košarka
19747 ogledov

Košarkar Estonije zbodel Dončića: "Nisem vedel, da je tako lahko..."

Luka Dončić Profimedia
Košarkar Estonije je imel jasno vizijo, kako poizkusiti vreči Luko Dončića iz ritma.

Slovensko košarkarsko reprezentanco danes ob 15. uri čaka še drugi nastop v drugem delu kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2023. V Münchnu ji bo nasproti stala izbrana vrsta Nemčije, s katero se bo deset dni kasneje srečala tudi v skupinskem delu evropskega prvenstva v Kölnu.

Luka Dončić Manejo si roke Šport Nemci "zahtevajo" Dončića: "Vedeti hočemo, kje smo"

Slovenija je v četrtek v Celju suvereno premagala Estonijo, za uvrstitev na SP naslednje leto v Aziji pa na preostalih petih tekmah drugega dela kvalifikacij potrebuje še vsaj dve zmagi. Na lestvici skupine J sta na prvih dveh mestih Finska in Nemčija, ki imata izkupiček 6-1, Slovenija je pri 5-2, nato pa sledijo Izrael (3-4), Švedska (2-5) in Estonija (2-5).

V času po zmagi nad Estonijo ter v pričakovanju obračuna z Nemčijo pa je po košarkarskem svetu precej odjeknila izjava estonskega organizatorja igre Kerra Kriise, ki je bil kljub porazu za 21 točk zelo glasen na novinarski konferenci po tekmi.

Kerr Kriisa | Avtor: Profimedia Profimedia

Že na sami tekmi so Estonci pokazali, da se niso ustrašili aktualnih evropskih prvakov, saj so silovito začeli in v prvih minutah z dobro igro celo nekoliko presenetili slovenske igralce. Tudi kasneje niso popuščali, mnogokrat niso izbirali sredstev, kako zaustaviti naše košarkarje, prav tako pa se niso bali številnih verbalnih obračunov, s katerimi so poizkušali vreči iz ritma naše košarkarje.

A če smo pričakovali, da jih je konec tekme in poraz za 21 točk vsaj nekoliko utišal, smo se motili. Najboljši igralec Estonije Kerr Kriisa je bil namreč precej napadalno razpoložen tudi na novinarski konferenci, kjer je očitno želel kar preko medijev nadaljevati spor, ki sta ga imela z Luko Dončićem že med tekmo.

Igralec ameriške kolidž ekipe Arizona Wildcats je tako po tekmi novinarjem povedal, da ni mogel verjeti, kako zlahka je zlesti enemu najboljših košarkarjev pod kožo. "Nisem vedel, da je tako lahko priti v njegovo glavo," je po tekmi izjavil nekdanji košarkar Žalgirisa, ki je tekmo zaključil s 14 točkami in 5 asistencami.

Zanimivo je, da je Kriisa prepričan, da je uspel Luko Dončića vreči iz tira... a je slednji kljub vsemu v vsega 30 minutah Estoniji nasul 25 točk, pobral 11 skokov ter zbral 8 asistenc. Res je, Kerr, dobro si ga vrgel iz ritma.

Vsi, ki podrobneje spremljamo Luko, sicer vemo, da včasih Dončić resnično ne more brzdati svojih čustev, še posebej kadar se čuti oškodovanega s strani sodnikov, obenem pa se tudi vsi dobro zavedamo, kako različne provokacije Luka vedno obrne v svoj prid in ga slednje naredijo še močnejšega. Le vprašajte Devina Bookerja!

 

košarka Slovenija - Hrvaška EuroBasket 2022 Šport Srbski zvezdnik lige NBA o favoritih na EP: Slovenija je ... košarka SLO-EST Znani ameriški novinar: Šport "Pred petimi leti nisem vedel za Slovenijo, zdaj sem tu zaradi Dončića" košarka SLO-EST Fiba je jasna Šport "Luka je najboljši organizator na svetu. Kdor trdi drugače, je ..."
Komentarjev 1
  • ilija 05:56 30.avgust 2022.

    Bla Bla Bla Dončič nasul 25 točk kaj pa njegovi procenti prostih metov upam da se motim kar so osvojili zlato fantastično škoda za Slovenijo je že narejena ostal med 12 luka Rupnik prijatelj Dončiča selektor prečrtal Čebaška in Hrovata ...prikaži več igrali bomo z petimi plejmejkeri fantastično.

Sorodne novice