Prvaki zanesljivo, polom Srbije

Foto: Epa
Foto: Epa
Španci v uvodu rokometnega EP prepričljivo ugnali Latvijce, katastrofalni Srbi preslabi za Beloruse.
Oglej si celoten članek

Rokometaši Španije, branilci naslova, so v uvodnem nastopu na letošnjem evropskem prvenstvu v skupini C v Trondheimu premagali Latvijo visoko s 33:22 (14:11). Najbolj učinkovit je bil s petimi goli Angel Perez Fernandez, ki igra za poljsko ekipo Vive Kielce.

Že pred tem so Nemci v isti skupini premagali novince na EP Nizozemce s 34:23 (15:13). Pri tem so se Nizozemci v prvem delu presenetljivo dobro upirali, a so Nemci v drugem delu potrdili vlogo favoritov na igrišču. Pred 5000 gledalci sta po pet golov za Nemčijo dosegla Kai Häfner in Jannik Kohlbacher, v drugem polčasu pa je blestel tudi vratar Andreas Wolff.

V skupini A v Gradcu so bili Belorusi s 35:30 (16:15) boljši od Srbov, ki na tekmi nikoli niso povedli. V prvem delu jim je še uspelo izničiti zaostanek štirih golov. Nazadnje je bil izid nato poravnan v drugem delu pri izidu 18:18, z delnim izidom 7:2 pa so Belorusi, ki so kasneje vodili celo za sedem golov, tekmo odločili v svoj prid. V beloruskem dresu je z osmimi goli izstopal Arcjom Karaljok, za Srbijo jih je šest dosegel Bogdan Radivojević.

Zvečer so Hrvati v isti skupini premagali Črnogorce s 27:21 (12:13). Tudi tukaj je odločal drugi polčas, ko so se favorizirani Hrvati le razigrali. Režiser preobrata je bil rokometaš Barcelone Luka Cindrić, ki je dosegel šest golov.

Slovenijo v skupini F v Göteborgu čaka prvi nastop v petek, ko se bo ob 18.15 pomerila s Poljsko.

* Izidi:
- skupina A:
Belorusija - Srbija       35:30 (16:15)
Hrvaška - Črna gora       27:21 (12:13)

- skupina C:
Nemčija - Nizozemska      34:23 (15:13)
Španija - Latvija         33:22 (14:11)

Video Hrvaški selektor udaril z izjavo o kmetih in črncih

18 igralcev Novi selektor objavil končni seznam za EP

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.