Prvi igralec sveta ne bo smel igrati v Wimbledonu, če ...

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Britanci bodo naredili še korak dlje.
Oglej si celoten članek

Britanski minister za šport Nigel Huddleston je oznanil novico, ki bo morda vplivala na nastop najboljših ruskih in beloruskih teniških igralcev na najprestižnejšem turnirju.

"Absolutno nihče v Wimbledonu ne bo nastopal pod rusko ali belorusko zastavo. Ampak mi se s tem ne bomo zadovoljili, naredili bomo še korak dlje," je dejal minister.

"Moramo biti prepričani, da Rusinje in Rusi, ki bodo nastopili v Wimbledonu, ne podpirajo Vladimirja Putina. Razmišljamo o jamstvih, da se to ne bo zgodilo. Prvi korak bo javno distanciranje od Putina, njegovih stališč in postopkov. Ni možnosti, da bi dovolili mahanje z ruskimi zastavami, nemogoč je tudi nastop tistih, ki podpirajo trenutni ruski režim," je zaključil Huddleston.

Tako prvi kot sedmi igralec sveta Danil Medvedjev in Andrej Rublev sta že spregovorila o svojem nestrinjanju z vojno, a se v neposredno kritiko prvega moža Rusije nista spustila. Odločitev Britancev bi lahko med nosilci vplivala tudi na trenutno 22. na ATP lestvici Aslana Karaceva in 26. Karena Hačanova.

Ni lahko... Rus postal prvi igralec sveta in takoj komentiral vojno v Ukrajini Razložena odločitev Prvi igralec sveta storil "neoprostljivo", Rusi znoreli nanj: "Izdajalec!"

V ženski konkurenci je tretja igralka sveta Arina Sabalenka, njena rojakinja Viktorija Azarenka je 15. Mesto pred njo se na WTA lestvici nahaja Rusinja Anastazija Pavljučenkova, ki je prav tako že spregovorila proti vojni v Ukrajini. Veronika Kudermetova je 24. igralka sveta, Darja Kasatkina je 28., Ljudmila Samsonova 32.

Teniški igralki Najboljša Rusinja: Ni me strah spregovoriti

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 5

  • 08:16 16. Marec 2022.

    ja no.. včaraj je bil film o navalnem pa o opoziciji v belorusiji.. ok.. imamo politične zapornike za katere nihče …

  • 07:47 16. Marec 2022.

    Vedno bolj ogabna mi je ta EU Ta vojna je razgalila še marsikaj drugega. Seveda je Putin tiran, anti demokrat, …

  • 23:54 15. Marec 2022.

    vpletajo vojno in športnike....pod od poda, pa ravno te nesnage, ki so hitro pozabile, kaj se je dogajalo pred 30 …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.