Šport
18761 ogledov

Prvi igralec sveta storil "neoprostljivo", Rusi znoreli nanj: "Izdajalec!"

Danil Medvedjev Profimedia
Kljub temu da je bil Rus prisiljen v svojo odločitev, je vseeno naletel na bes ruske javnosti.

Številka ena svetovnega tenisa Danil Medvedjev je eden izmed ruskih športnikov, ki so javno izrazili nezadovoljstvo nad ruskim napadom nad Ukrajino, saj se zavzema za mir in čim hitrejši konec vojne.

"Sem športnik in zavzemam se za mir na svetu. Žal mi je, da moram gledati, kaj se dogaja. Tu zgolj igram na turnirju, a me vsako jutro pričakajo nove žalostne novice o tem, kaj se dogaja. Jaz sem za mir," je takoj po začetku ruske invazije spregovoril Medvedjev.

Zdaj pa je Medvedjev šel še korak dlje, saj je iz svojega uradnega Instagram profila celo odstranil rusko zastavo. Čeprav je predsednik Ruske teniške zveze poizkušal pojasniti Medvedjevo odločitev, si mnogi potezo ruskega teniškega igralca tolmačijo kot potezo proti ruskemu narodu in njegovi politiki.

"Nisem se še pogovarjal z Danilom, toda MOK prepoveduje uporabo in nastopanje pod rusko zastavo. Tako da je nila to nujna poteza," je najverjetnejše pojasnilo nasšel Šamil Tarpiščev, ko pa so o celotni zadevi povprašali agenta prvega igralca sveta, ta stvari ni želel komentirati.

Čeprav Tarpiščev trdi, da si je Medvedjev navodila MOK-a tolmačil, da ne sme uporabljati rusko zastavo na niti na socialnih omrežjih, pa je med teniškimi navdušenci širom sveta njegova poteza naletela na odobravanje, povsem drugače pa je bila njegova odločitev sprejeta v Rusiji, kjer so ga mnogi označili za "izdajalca domovine".

Kasneje pa se je izkazalo, da je imel Tarpiščev prav, saj bodo ruski teniški igralci in igralke do nadaljnjega smeli nastopati na vseh največjih turnirjih, a brez kakršnihkoli ruskih simbolov, prav tako pa so dobili navodila, da morajo odstraniti rusko zastavo tudi iz vseh svojih spletnih profilov.

Danil Medvedjev | Avtor: Profimedia Profimedia

Javil se je namreč vir iz Zveze profesionalnih teniških igralcev, ki je potrdil, da so ruskim in beloruskim igralcem resnično sporočili, da v nasprotnem primeru ne bodo smeli nastopati na turnirjih.

Medvedjev tako ni napravil ničesar spornega, a se je zgolj zato, ker je zastavo odstranil, še preden so na plan priplavala uradna navodila, znašel na udaru ruske javnosti, ko se je v trenutku iz ljubljenca nacije spremenil v izdajalca domovine.

Zgledu Medvedjeva naj bi sicer v prihodnjih dneh sledili tudi drugi ruski in beloruski teniški igralci ter igralke.

Komentarjev 3
  • Avatar PomisliNaSonce
    PomisliNaSonce 16:51 06.marec 2022.

    Imamo zelo podobne zastave....in bi bilo za razmisliti o menjavi

Sorodne novice