Šport
7481 ogledov

Ukrajinka se je znesla nad Rusinjo

Elina Svitolina Epa
"Bila sem na misiji za domovino," je po dvoboju, na katerem je nasprotnici prepustila vsega tri igre, dejala Elina Svitolina.

Ukrajinka Elina Svitolina je v uvodnem nastopu na teniškem turnirju v mehiškem Monterreyju ugnala mlado 20-letno Rusinjo Anastasijo Potapovo s 6:1 in 6:2.

"Bila sem na misiji za domovino," je po gladko zmagi oblečena v modro krilo in rumeno majico povedala Ukrajinka.

"Vse, kar bom tukaj zaslužila, bo šlo za vojsko, zato hvala vsem za podporo," je še dejala Ukrajinka, ki je nazorno pokazala, kako se rusko-ukrajinski konflikt seli v vse dejavnosti.

Anastasija Potapova | Avtor: Epa Epa

"Na tem turnirju je atmosfera vedno prav posebna. Danes sem to čutila še bolj, saj je bil dvoboj tudi zame zelo poseben. Trenutno sem zelo žalostna, a vesela, da sem lahko tukaj in igram tenis," je še povedala 15. igralka sveta.

Ukrajinka je še v začetku tedna razmišljala tudi o bojkotu tega dvoboja in s tem kot prva nosilka tudi o bojkotu turnirja. Jasno in glasno je povedala, da proti ruskim in beloruskim igralkam zaradi invazije ruskih sil na Ukrajino in beloruske podpore ne bo nastopala, razen če bodo te igrale brez državnih simbolov in pod nevtralno zastavo.

Prav za tak korak sta se kasneje odločila moško in žensko združenje igralcev ATP in WTA.

Komentarjev 1
  • Avatar F16
    F16 18:06 02.marec 2022.

    Boš tudi zgubila še