Šport
9071 ogledov

Prvi igralec sveta ne bo smel igrati v Wimbledonu, če ...

Danil Medvedjev Profimedia
Britanci bodo naredili še korak dlje.

Britanski minister za šport Nigel Huddleston je oznanil novico, ki bo morda vplivala na nastop najboljših ruskih in beloruskih teniških igralcev na najprestižnejšem turnirju.

"Absolutno nihče v Wimbledonu ne bo nastopal pod rusko ali belorusko zastavo. Ampak mi se s tem ne bomo zadovoljili, naredili bomo še korak dlje," je dejal minister.

"Moramo biti prepričani, da Rusinje in Rusi, ki bodo nastopili v Wimbledonu, ne podpirajo Vladimirja Putina. Razmišljamo o jamstvih, da se to ne bo zgodilo. Prvi korak bo javno distanciranje od Putina, njegovih stališč in postopkov. Ni možnosti, da bi dovolili mahanje z ruskimi zastavami, nemogoč je tudi nastop tistih, ki podpirajo trenutni ruski režim," je zaključil Huddleston.

Tako prvi kot sedmi igralec sveta Danil Medvedjev in Andrej Rublev sta že spregovorila o svojem nestrinjanju z vojno, a se v neposredno kritiko prvega moža Rusije nista spustila. Odločitev Britancev bi lahko med nosilci vplivala tudi na trenutno 22. na ATP lestvici Aslana Karaceva in 26. Karena Hačanova.

Nadal Medvedjev Ni lahko... Šport Rus postal prvi igralec sveta in takoj komentiral vojno v Ukrajini Danil Medvedjev Razložena odločitev Šport Prvi igralec sveta storil "neoprostljivo", Rusi znoreli nanj: "Izdajalec!"

V ženski konkurenci je tretja igralka sveta Arina Sabalenka, njena rojakinja Viktorija Azarenka je 15. Mesto pred njo se na WTA lestvici nahaja Rusinja Anastazija Pavljučenkova, ki je prav tako že spregovorila proti vojni v Ukrajini. Veronika Kudermetova je 24. igralka sveta, Darja Kasatkina je 28., Ljudmila Samsonova 32.

Anastazija Pavljučenko Teniški igralki Šport Najboljša Rusinja: Ni me strah spregovoriti
Komentarjev 5
  • rd2dmk2 08:16 16.marec 2022.

    ja no.. včaraj je bil film o navalnem pa o opoziciji v belorusiji.. ok.. imamo politične zapornike za katere nihče nič ne mrdne. ampak.. če dobro pomislim, fak usoda je kurba.. za kaj so slovenci nekoč demonstrirali. dons pa imamo vraga.

  • mph2 07:47 16.marec 2022.

    Vedno bolj ogabna mi je ta EU Ta vojna je razgalila še marsikaj drugega. Seveda je Putin tiran, anti demokrat, ... itn .... vendar bi po tej njihovi logiki morali izključit 90% vseh ameriških in britanskih športnikov in drugih, ki ...prikaži več so kakorkoli in kadarkoli podpirali mednarodne zločince kalibra Bush, Blair, ....

  • timja 23:54 15.marec 2022.

    vpletajo vojno in športnike....pod od poda, pa ravno te nesnage, ki so hitro pozabile, kaj se je dogajalo pred 30 leti v JAR...in kaj so počeli oni dvesto let temnopoltim