Prvi vrhunec v Planici s številčno slovensko udeležbo

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
V dolini pod Poncami bo danes na vrsti prva od dveh posamičnih tekem zaključka svetovnega pokala v smučarskih skokih.
Oglej si celoten članek

Na letalnici bratov Gorišek v Planici bo nastopilo deset Slovencev, med njimi tudi najboljša v četrtkovih kvalifikacijah, Anže Lanišek in Timi Zajc.

Planica Slovenska letalska dominacija se nadaljuje

Poleg zmagovalca kvalifikacij Laniška in drugouvrščenega Zajca bodo na tekmi nastopili še šesti Peter Prevc, sedmi Lovro Kos, deseti Žiga Jelar, 16. Domen Prevc, 21. Bor Pavlovčič, 33. Cene Prevc, 36. Tilen Bartol in 40. Anže Semenič. Za slednjega bo današnja tekma zadnja v karieri.

Prekratki so bili v četrtek 42. Jan Bombek, 46. Žak Mogel in 57. Patrik Vitez.

Glede na trenutno formo slovenskih letalcev bodo orli glavni favoriti za najvišja mesta v dolini pod Poncami.

Organizatorji so imeli v četrtek precej težav z zaletno smučino, v kateri se je nabirala voda, saj je sonce v dopoldanskih urah močno pripekalo na letalnico. Kvalifikacije so morali tako prestaviti na 15. uro, da so ustrezno pripravili zaletišče.

Današnja tekma se bo začela ob 14. uri, s poskusno serijo ob 12.30, zato organizatorji ne pričakujejo podobnih težav. Drugače pa utegne biti z dopoldanskima preizkušnjama v soboto (ekipno) in nedeljo (posamično), saj se bosta začeli ob 10. uri. Zato za konec tedna že iščejo ustrezne rešitve.

Za skupno zmago v svetovnem pokalu se sicer potegujeta Japonec Ryoyu Kobayashi in Nemec Karl Geiger, ki za prvim mestom zaostaja 66 točk. Odprt je tudi še boj za mali globus v poletih. Timi Zajc si deli prvo mesto z Avstrijcem Stefanom Kraftom, Žiga Jelar na tretjem mestu pa za njima zaostaja 30 točk.

Stanje 19-letnika Tako hudo je z mladim Slovencem po grozljivem padcu v Planici Ne bo nastopil Tande se je vendarle vrnil v Planico! Ne boste verjeli, zakaj!

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.