Šport > Zimski športi
127504 ogledov

Tako hudo je z mladim Slovencem po grozljivem padcu v Planici

Timotej Jeglič Reševalni pas/Twitter
Nesrečni Jeglič si je celo zlomil ledveno vretence, zaradi česar je dobil steznik.

V Planici bo ta konec tedna tradicionalen finale sezone z dvema posamičnima in enim ekipnim tekmovanjem. Boj za veliki kristalni globus je še povsem odprt, zanj bitko bijeta Ryoyu Kobayashi in Karl Geiger. Ta čas ima Japonec 66 točk prednosti pred Nemcem.

Prav tako je odprt boj za mali globus v poletih; Timi Zajc je skupaj s svetovnim rekorderjem Avstrijcem Stefanom Kraftom prvi, tretji je Žiga Jelar, ki za njima zaostaja za 30 točk.

A organizatorji imajo zaenkrat s spektaklom v Planici številne težave, saj je močno sonce poškodovalo zaletno smučino, zaradi česar so morali celo odpovedati drugi trening ter prestaviti četrtkove dopoldanske kvalifikacije na 15. uro.

Jan Hörl Poleti prestavljeni Šport Drama v Planici: težave z zaletiščem skoraj usodne za avstrijskega asa

Pri vsem skupaj so imeli še ogromno nesreče, saj bi prav zlahka še drugi dan zapored bili priča grozljivemu padcu, potem ko je Avstrijec Jan Hörl v premehki naletni smučini, v kateri se je zaradi močnega sonca tudi že začela nabirati voda, izgubil ravnotežje, a se je z akrobatskim manevrom še uspel rešiti pred grozljivim padcem.

Podobne sreče pa dan prej ni imel Timotej Jeglič, ki jo je v sredo odnesel precej huje. Skakalec SSK Ilirija, ki je bil eden od 32 letalcev, ki so preizkusili letalnico, je namreč grdo padel, nekaj časa so ga v izteku oskrbovali in iz ciljne arene odnesli na nosilih.

Timotej Jeglič Planica padec Video Šport Na preizkusu letalnice grdo padel 19-letni Slovenec

Dolgo časa ni bilo znano stanje mladega 19-letnega letalca, zdaj pa so iz SZS-ja prišle prve novice. Po podatkih Smučarske zveze Slovenije si je zlomil ledveno vretence, zaradi česar je dobil steznik. Obenem pa si je zlomil še mezinec na roki.

Pred mladim Slovencem je tako dolgo okrevanje, pomaga pa mu lahko misel predvsem na Roberta Kranjca, ki je pred leti prav tako v dolini pod Poncami doživel grozljiv padec, kasneje pa postal morda celo najboljši letalec vseh časov.

Daniel Andre Tande Ne bo nastopil Šport Tande se je vendarle vrnil v Planico! Ne boste verjeli, zakaj!
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice