Šport > Zimski športi
2450 ogledov

Prvi vrhunec v Planici s številčno slovensko udeležbo

Anže Lanišek Profimedia
V dolini pod Poncami bo danes na vrsti prva od dveh posamičnih tekem zaključka svetovnega pokala v smučarskih skokih.

Na letalnici bratov Gorišek v Planici bo nastopilo deset Slovencev, med njimi tudi najboljša v četrtkovih kvalifikacijah, Anže Lanišek in Timi Zajc.

Anže Lanišek Planica Šport Slovenska letalska dominacija se nadaljuje

Poleg zmagovalca kvalifikacij Laniška in drugouvrščenega Zajca bodo na tekmi nastopili še šesti Peter Prevc, sedmi Lovro Kos, deseti Žiga Jelar, 16. Domen Prevc, 21. Bor Pavlovčič, 33. Cene Prevc, 36. Tilen Bartol in 40. Anže Semenič. Za slednjega bo današnja tekma zadnja v karieri.

Prekratki so bili v četrtek 42. Jan Bombek, 46. Žak Mogel in 57. Patrik Vitez.

Glede na trenutno formo slovenskih letalcev bodo orli glavni favoriti za najvišja mesta v dolini pod Poncami.

Organizatorji so imeli v četrtek precej težav z zaletno smučino, v kateri se je nabirala voda, saj je sonce v dopoldanskih urah močno pripekalo na letalnico. Kvalifikacije so morali tako prestaviti na 15. uro, da so ustrezno pripravili zaletišče.

Današnja tekma se bo začela ob 14. uri, s poskusno serijo ob 12.30, zato organizatorji ne pričakujejo podobnih težav. Drugače pa utegne biti z dopoldanskima preizkušnjama v soboto (ekipno) in nedeljo (posamično), saj se bosta začeli ob 10. uri. Zato za konec tedna že iščejo ustrezne rešitve.

Za skupno zmago v svetovnem pokalu se sicer potegujeta Japonec Ryoyu Kobayashi in Nemec Karl Geiger, ki za prvim mestom zaostaja 66 točk. Odprt je tudi še boj za mali globus v poletih. Timi Zajc si deli prvo mesto z Avstrijcem Stefanom Kraftom, Žiga Jelar na tretjem mestu pa za njima zaostaja 30 točk.

Timotej Jeglič Stanje 19-letnika Šport Tako hudo je z mladim Slovencem po grozljivem padcu v Planici Daniel Andre Tande Ne bo nastopil Šport Tande se je vendarle vrnil v Planico! Ne boste verjeli, zakaj!
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.