Prvič pokomentiral potezo, zaradi katere ga je spljuval ves svet

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Zagotovo se še spomnite vulgarne poteze argentinskega vratarja Emiliana Martineza na podelitvi v finalu svetovnega prvenstva v Katarju. Zdaj je prvič spregovoril o zloglasni potezi, zaradi katerega se je nanj vsul plaz kritik.
Oglej si celoten članek

Emiliano Martinez je bil eden glavnih junakov argentinske reprezentance v finalu svetovnega prvenstva v Katarju, ko je s svojimi obrambami v streljanju enajstmetrovk odločilno prispeval k naslovu svetovnega prvaka. Izjemne parade so bile razlog, da so Argentinci dvignili tako želeno lovoriko, a Martinez je hitro šel od junaka do bedaka. 

Po podelitvi nagrad je namreč osvojeno zlato rokavico postavil ob mednožje in poskrbel za potezo, ki je v močno konservativnem Katarju vse prej kot dovoljena. S tem si ni prislužil zgražanja in negodovanja le katarske javnosti, pač pa so kritike deževale s celega sveta. Martinez svoje poteze ni nikoli konkretno pokomentiral, niti se zanjo ni iskreno opravičil. Zdaj pa je v enem od podcastov prvič pojasnil razloge za svojo nič kaj športno (pravzaprav nadvse vulgarno) potezo. 

po zmagi v finalu Zaradi tega prostaškega proslavljanja bo moral na zagovor

"Da, tega mi ni bilo treba storiti. To je edina stvar s svetovnega prvenstva, na katero nisem ponosen," je priznal v pogovoru z Ellisom Plattnom. "To je bila neumnost, ki sem jo storil, a to sem storil že na Copi Americi leto poprej, ko sem prav tako osvojil zlato rokavico za najboljšega vratarja Južne Amerike, Argentina pa naslov prvaka," je še dodal. 

Hude kritike Padajo težke besede: "Ti si največje govno v nogometu"

"Prijatelj mi je pred slovesnostjo v Katarju dejal, da ne verjame, da bom to ponovil tudi v Katarju, a nikoli me ni brigalo, kaj počnem in kaj govorijo drugi. No, po vseh teh kritikah na mojo potezo, sem malce razmislil ... Žal mi je in to je edino, na kar nisem ponosen," je priznal Martinez.

 

 

Nogomet danes na naših spletnih straneh.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.