Šport > Nogomet
5351 ogledov

Zaradi tega prostaškega proslavljanja bo moral na zagovor

Emiliano Martinez Profimedia
Vratar argentinske nogometne reprezentance Emiliano Martinez, ki se je mnogim nogometnim privržencem zameril s prostaškim proslavljanjem po koncu finala svetovnega prvenstva, se bo zaradi spornega proslavljanja moral zagovarjati tudi pred klubskim trenerjem.

Damian Emiliano Martinez si kruh služi pri angleškem prvoligašu Astoni Villi, kjer v vlogi trenerja nogometašem poveljuje prekaljeni baskovski strateg Unai Emery. Ta je pred nadaljevanjem angleške Premier League pohvalil svojega varovanca za predstave na nedavno končanem svetovnem prvenstvu v Katarju, kjer se je z naslovom prvakov okitila argentinska nogometna reprezentanca. 

Martinez Messi Hude kritike Šport Padajo težke besede: "Ti si največje govno v nogometu"

A dogajanje v finalu je kaj kmalu zasenčilo najprej nič kaj kulturno proslavljanje zmage v Katarju, nato pa še norišnica ob sprejemu v Argentini, kjer so s parade zmagovalcev morali nogometaše reševati kar s helikopterjem. O prostaškem proslavljanju vratarja Emiliana Martineza, ki je z zlato rokavico na mednožju poslal jasno sporočilo francoskim navijačem na stadionu, je bilo prelitega že precej črnila, da se bo moral o tej potezi zagovarjati, pa je priznal tudi trener Aston Ville Unai Emery"Ko te preplavijo tako močno čustva, jih je težko nadzorovati. Pogovoril se bom z njim v tem tednu, glede določenih proslavljanj," je pojasnil baskovski strokovnjak. "Spoštujem to, da igra za svojo reprezentanco. Ko igra za nas in je pod našo odgovornostjo, se lahko z njim pogovorimo," je še dodal Emery in dodal, da so v Aston Villi na svojega vratarja izjemno ponosni. 

"To sem storil, ker so me francoski navijači izžvižgali," je sicer svojo vse prej kot primerno gesto obrazložil Martinez, sicer argentinski junak na tekmah s Francijo in Nizozemsko, kjer se je izkazal z izjemnim branjenjem enajstmetrovk.

Komentarjev 5
  • rd2dmk2 20:27 23.december 2022.

    ta nima več kaj iskat v reprezentanci, če ima le kdo kaj pameti. pa tud dejansko bi moral dobit nogo v klubu. lep vzor mladini.