Šport > Nogomet
2802 ogledov

Prvič pokomentiral potezo, zaradi katere ga je spljuval ves svet

Emiliano Martinez Profimedia
Zagotovo se še spomnite vulgarne poteze argentinskega vratarja Emiliana Martineza na podelitvi v finalu svetovnega prvenstva v Katarju. Zdaj je prvič spregovoril o zloglasni potezi, zaradi katerega se je nanj vsul plaz kritik.

Emiliano Martinez je bil eden glavnih junakov argentinske reprezentance v finalu svetovnega prvenstva v Katarju, ko je s svojimi obrambami v streljanju enajstmetrovk odločilno prispeval k naslovu svetovnega prvaka. Izjemne parade so bile razlog, da so Argentinci dvignili tako želeno lovoriko, a Martinez je hitro šel od junaka do bedaka. 

Po podelitvi nagrad je namreč osvojeno zlato rokavico postavil ob mednožje in poskrbel za potezo, ki je v močno konservativnem Katarju vse prej kot dovoljena. S tem si ni prislužil zgražanja in negodovanja le katarske javnosti, pač pa so kritike deževale s celega sveta. Martinez svoje poteze ni nikoli konkretno pokomentiral, niti se zanjo ni iskreno opravičil. Zdaj pa je v enem od podcastov prvič pojasnil razloge za svojo nič kaj športno (pravzaprav nadvse vulgarno) potezo. 

Emiliano Martinez po zmagi v finalu Šport Zaradi tega prostaškega proslavljanja bo moral na zagovor

"Da, tega mi ni bilo treba storiti. To je edina stvar s svetovnega prvenstva, na katero nisem ponosen," je priznal v pogovoru z Ellisom Plattnom. "To je bila neumnost, ki sem jo storil, a to sem storil že na Copi Americi leto poprej, ko sem prav tako osvojil zlato rokavico za najboljšega vratarja Južne Amerike, Argentina pa naslov prvaka," je še dodal. 

Martinez Messi Hude kritike Šport Padajo težke besede: "Ti si največje govno v nogometu"

"Prijatelj mi je pred slovesnostjo v Katarju dejal, da ne verjame, da bom to ponovil tudi v Katarju, a nikoli me ni brigalo, kaj počnem in kaj govorijo drugi. No, po vseh teh kritikah na mojo potezo, sem malce razmislil ... Žal mi je in to je edino, na kar nisem ponosen," je priznal Martinez.

 

 

Nogomet danes na naših spletnih straneh.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.