Roglič z izjemnim kronometrom pometel s favoriti za skupno zmago

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Bisseggerju etapa in skupno vodstvo, Roglič vse bližje rumeni majici.
Oglej si celoten članek

Mladi Švicar Stefan Bissegger (EF Education-Nippo) je presenetil najboljše kronometriste sveta ter dobil 3. etapo dirke Pariz-Nica. Nova zvezda vožnje na čas je z zmago tudi prevzela rumeno majico vodilnega.

Bissegger je s 14,4 kilometre dolgo traso opravil v 17 minutah in 34 sekundah, le nekaj stotink za njim pa je zaostal drugouvrščeni Francoz Remi Cavagna (Deceuninck Quick Step), ki je veljal za enega glavnih favoritov preizkušnje.

22-letni Švicar je sicer zablestel že na svojem prvem letošnjem kronometru, ko je na Dirki po ZAE zaostal le za svetovnim prvakom Filippom Ganno, a ga vseeno niso šteli za glavnega favorita današnje preizkušnje. Toda Bissegger je z izjemno predstavo, ko je traso prevozil kar s povprečno hitrostjo 49 km/h, dokazal, da bo v prihodnosti potrebno še kako računati nanj.

Izjemni Slovenec Primož Roglič (Jumbo-Visma) pa je po še enem odličnem kronometru tokrat zasedel tretje mesto, za zmagovalcem je zaostal vsega 6 sekund. Roglič je bil še posebej hiter v drugem delu preizkušnje, saj je na merjenju vmesnega časa zasedal peto mesto, nato pa je pridobil dve poziciji v drugem delu etape.

"Vedno si želim zmagati, toda z današnjo predstavo sem povsem zadovoljen," je Rogliča na družbenih omrežjih navedla njegova ekipa.

Enaintridesetletni Kisovčan, ki je bil pred to etapo skupno 37. s 14 sekundami zaostanka za Avstralcem Michaelom Matthewsom, je v cilj prišel štiri sekunde pred takrat vodilnim Dancem Soerenom Kraghom Andersenom, v vodstvu pa zdržal do prihoda v cilj Francoza Cavagne (Deceuninck-QuickStep), katerega je nato prehitel še Bissegger.

Kar pa je najpomembneje, Roglič je bil daleč najboljši izmed vseh kolesarjev, ki se borijo za skupni seštevek, saj tako Bissegger kot Cavagna, ki v skupnem seštevku vodita pred Rogličem za šest sekund, na hribovitih in goratih etapah ne bosta konkurenčna.

Roglič namreč v skupnem seštevku zaseda tretje mesto, izmed resnih konkurentov pa mu je blizu le mladi Američan Brandon McNulty, ki za Slovencem zaostaja 3 sekunde, medtem ko Primožev moštveni kolega Steven Kruijswijk za Rogličem zaostaja že 14 sekund.

V sredo bo na vrsti razgibana etapa z zaključnim vzponom, kolesarji bodo med krajema Chalon-sur-Saone in Chiroubles prevozili 187,6 kilometra.

Sezona na nitki? Kasnejši posnetki razkrili, za kako malo je Roglič ubežal katastrofi Med prenosom Nekdanji kolesar: "Primož, to je nezaslišano! Kaj počneš? Kaj se pa greš?"

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 17:04 9. Marec 2021.

    vsaj naši športniki poskrbijo za pozitivne novice, ki nam vlivajo upanje.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.