Ronaldo lahko ostane brez milijarde dolarjev

Foto: Epa cristiano ronaldo
Obtožbe na račun Cristiana Ronalda bi lahko imele velike finančne posledice.
Oglej si celoten članek

Resne obtožbe nekdanje manekenke in diplomirane novinarke Kathryn Mayroge, ki Cristiana Ronalda obtožuje, da jo je leta 2009 posilil v hotelski sobi v Las Vegasu, so vzbudile pozornost nogometaševih največjih pokroviteljev.

Napadalec Juventusa se prav po zaslugi donosnih sponzorskih pogodb redno uvršča v vrh seznamov največjih zaslužkarjev v športnem svetu.

Grozodejstva v hotelu Primer Ronaldo: Razmišljala tudi o tem, da si vzame življenje

Portugalčev največji pokrovitelj, ameriški proizvajalec športne opreme Nike, s katerim ima nogometni superzvezdnik sklenjeno doživljenjsko pogodbo v vrednosti milijarde evrov, je v uradni izjavi zapisal, da so obtožbe na raču nogometaša pretresljive.

"Zelo smo zaskrbljeni zaradi pretresljvih obtožb na račun Cristiana Ronalda. Še naprej bomo pozorno spremljali situacijo," je sporočil ameriški gigant.

Po podatkih ameriške gospodarske revije Forbes je Ronaldo ob košarkarjih LeBronu Jamesu in Michaelu Jordanu eden od samo treh športnikov na svetu z doživljenjsko sponzorsko pogodbo z Nikejem.

Afera Ronaldo se je oglasil

Ronaldo in Nike poslovno sodelujeta od leta 2003. Poleg ameriškega podjetja so na seznamu njegovih pokroviteljev še Herbalife, Tag Heuer, Abbott Labs, American Tourister, EA Sports in nekateri drugi.

V luči obtožb se je oglasil tudi proizvajalec programske opreme EA Sports, ki je Ronaldovo podobo uporabil za naslovnico kultne igre FIFA 2019. "Seznanjeni smo s podrobnostmi vseh obtožb na račun Cristiana Ronalda. Pozorni smo na potek dogodkov, saj pričakujemo, da se naši ambasadorji vedejo na način, ki je v skladu z našimi vrednotami," so sporočili.

Ronaldo obtožbe o posilstvu vztrajno zavrača in trdi, da je bil spolni odnos sporazumen. V primeru, da bo spoznan za krivega, mu poleg zaporne kazni grozi tudi prekinitev sponzorskih pogodb, v katerih so klavzule z jasno razdelanimi pravili obnašanja.

Video Ronaldov intimen ples z dekletom, ki ga lahko spravi v zapor

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • mph
    15:31 5. Oktober 2018.

    Mislim, da je video, ki se je "nanadoma" pojavil od dogodkov par ur prej jasen dokaz, da je Ronaldo nedolžen.

  • 10:49 5. Oktober 2018.

    Babe so žabe! Kaj vse naredijo za denar!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.