S tem se je Dončić zapisal v zgodovino

Foto: Epa Košarka
Slovenskemu najstniku je na tekmi proti Latviji uspel izjemen dosežek.
Oglej si celoten članek

Ob četrtfinalni zmagi Slovenije nad Latvijo s 103:97 se je Luka Dončić vpisal v zgodovino evropskih prvenstev, poskrbel je namreč za najboljšo predstavo 18-letnika na EuroBasketih. Mladi slovenski košarkar je v svojo statistiko vpisal 27 točk in devet skokov, podajo, blokado, izgubil pa je le eno žogo.

Peter Vilfan "Špancev ne, bojim se sodnikov"

Poraženci Porzingis: Randolph je vso tekmo igral umazano

Z njegovo predstavo se lahko primerja le tista, ki jo je leta 1983 pri 19 letih, torej pri letu starosti več, izvedel legendarni Arvydas Sabonis, ki je na tekmi med Sovjetsko zvezo in Nizozemsko v svojo statistiko vpisal 28 točk. Sijajni Litovec je dominiral na tekmi za tretje mesto, ko so Sovjeti odpihnili Nizozemce s kar 105:70.

Slovenija slavi Je včerajšnja zmaga slajša od te?

Risanke in trojke "Mama, kar strah me je ..."

Spodaj je lestvica najboljših strelcev na posamični tekmi EP pri starosti 19 in 18 let. Gre za statistiko, ki jo je moč dobiti od leta 1981 naprej. Dončić je obkrožen s samimi legendarnimi igralci, je pa tudi edini, ki je bil ob nastopu star 18 let. Vsi ostali so bili že leto starejši.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 06:34 14. September 2017.

    Kot eno najbolj cenjenih, zaželenih in vojaško organiziranih zaveznic v svetu eDominacije je Slovenija trenutno članica najmočnejšega zavezništva AEGIS, skupaj …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.