Šport > Slovenija poka od ponosa
6897 ogledov

S tem se je Dončić zapisal v zgodovino

Košarka Epa
Slovenskemu najstniku je na tekmi proti Latviji uspel izjemen dosežek.

Ob četrtfinalni zmagi Slovenije nad Latvijo s 103:97 se je Luka Dončić vpisal v zgodovino evropskih prvenstev, poskrbel je namreč za najboljšo predstavo 18-letnika na EuroBasketih. Mladi slovenski košarkar je v svojo statistiko vpisal 27 točk in devet skokov, podajo, blokado, izgubil pa je le eno žogo.

vilfan_ins_sps Peter Vilfan Šport "Špancev ne, bojim se sodnikov"
Anthony Randolph Kristaps Porzingis Slovenija Latvija EuroBasket 2017 Poraženci Šport Porzingis: Randolph je vso tekmo igral umazano

Z njegovo predstavo se lahko primerja le tista, ki jo je leta 1983 pri 19 letih, torej pri letu starosti več, izvedel legendarni Arvydas Sabonis, ki je na tekmi med Sovjetsko zvezo in Nizozemsko v svojo statistiko vpisal 28 točk. Sijajni Litovec je dominiral na tekmi za tretje mesto, ko so Sovjeti odpihnili Nizozemce s kar 105:70.

Slovenija Hrvaška EP 2009 Slovenija slavi Šport Je včerajšnja zmaga slajša od te? Luka Dončić Slovenija Latvija EuroBasket 2017 Risanke in trojke Šport "Mama, kar strah me je ..."

Spodaj je lestvica najboljših strelcev na posamični tekmi EP pri starosti 19 in 18 let. Gre za statistiko, ki jo je moč dobiti od leta 1981 naprej. Dončić je obkrožen s samimi legendarnimi igralci, je pa tudi edini, ki je bil ob nastopu star 18 let. Vsi ostali so bili že leto starejši.

Komentarjev 1
  • s4turn 06:34 14.september 2017.

    Kot eno najbolj cenjenih, zaželenih in vojaško organiziranih zaveznic v svetu eDominacije je Slovenija trenutno članica najmočnejšega zavezništva AEGIS, skupaj s Španijo, Gruzijo, Kitajsko, Bolgarijo, Romunijo, Portugalsko v ZDA. Kot ste vajeni tudi v resničnem življenju, imamo najbolj zapletene odnose ...prikaži več s sosednjo Hrvaško. Pridruži se nam! https://www.edominations.com/si/register/28606

Sorodne novice