Šport > Slovenija poka od ponosa
13505 ogledov

"Mama, kar strah me je ..."

Luka Dončić Slovenija Latvija EuroBasket 2017
Slovenija ima nove junake. Eden izmed njih še vedno gleda risanke po besedah kapetana Gorana Dragića.

Slovenski košarkarji so z zmago proti Latviji že poskrbeli za vsaj izenačenje največjega uspeha. Manj kot četrti namreč ne bodo, to pa jim je leta 2009 uspelo tudi pod taktirko Jureta Zdovca na evropskem prvenstvu, ki ga je gostila Poljska.

Dončić Slovenija Latvija Latvijci padli Šport Tepež, provokacije, slabi sodniki - Slovenija v polfinalu!

Takrat je osem let mlajši Goran Dragić že igral na EuroBasketu, a je zaradi poškodbe moral odsedeti izločilne boje v Katovicah. Veliko breme je takrat padlo na Jako Lakoviča, ki je bil pravzaprav edini preostali slovenski organizator igre, tudi ob njegovi utrujenosti pa je nato Slovenija najprej nesrečno izgubila v polfinalu, ko je bila po podaljšku boljša Srbija, v dvoboju za tretje mesto pa jih je nato za točko ugnala še Grčija. Priljubljeni Jale je sicer tokrat v strokovnem štabu slovenske izbrane vrste.

Košarka Kakšne poteze! Šport Dragić, Dončić in Vidmar dvignili dvorano na noge

Erazem Lorbek je bil leta 2009 izbran v najboljšo peterko prvenstva, tokrat je na dobri poti k temu Dragić (v prvo peterko je bil izbran že tudi na EP 2013). Ta ima tokrat veliko pomoč mladega Luke Dončića in ostalih. O svojem cimru sicer Dragić v šali pravi: "Še vedno je otrok. Še vedno gleda risanke, gleda Prijatelje. A ko stopi na parket, je neverjeten."

Komentarjev 1
  • optimo75 10:57 13.september 2017.

    Ta tvit s primerjavo z junaki Vojne zvezd je fenomenalna.