Šport > Slovenija poka od ponosa
4044 ogledov

Dragić, Dončić in Vidmar dvignili dvorano na noge

Košarka Epa
Slovenija je v četrtfinalu proti Latviji prikazala fantastično napadalno predstavo.

Košarkarji Slovenije so proti Latviji iz igre metali več kot 50-odstotno (50,8 %), zadeli so 30 od 59-ih metov iz igre, od 28-ih poskusov za tri so bili natančni enajstkrat.

103 dosežene točke proti čvrstim Latvijcem pričajo o izjemno navdahnjeni igri v napadu, največ košev za Slovenijo sta prispevala Luka Dončić (27) in Goran Dragić (26).

Dončić Slovenija Latvija Latvijci padli Šport Tepež, provokacije, slabi sodniki - Slovenija v polfinalu!

Slovenska branilca sta zablestela v enem od protinapadov v drugem polčasu, ko je Dragić prodrl pod koš in z domiselno asistenco našel Dončića, ta pa je lepo zaključil.

Za enega od vrhuncev večera je poskrbel tudi Gašper Vidmar, slovenski center je avtoritativno zabil ob koncu tretje četrtine.

 

V zadnji četrtini je s trojkami blestel Luka Dončić, eno je dosegel z neverjetne oddaljenosti in navdušil tudi španskega komentatorja. 

Tudi zaradi akcij, kot so zgornje, je Slovenija za mnoge najbolj simpatična reprezentanca na EuroBasketu in ljubljenka številnih nevtralnih navijačev.

Luka Dončić Slovenija Latvija EuroBasket 2017 Risanke in trojke Šport "Mama, kar strah me je ..."
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.