Še ena žrtev Avstralije, deportiran tudi Hrvat: "Zgolj zaradi Novaka!"

Foto: Twitter
Foto: Reševalni pas/Twitter
Hrvat je moral po hitrem postopku zapustiti Avstralijo.
Oglej si celoten članek

Filip Serdarušič, brat in trener hrvaškega teniškega igralca Nina Serdarušića, je bil prisiljen zapustiti Avstralijo, potem ko je v državo vstopil na enak način kot Novak Đoković - z zdravniško izjemo, potem ko sicer ni cepljen, a je prebolel koronavirus. Sprva so ga oblasti spustile v državo, kasneje pa so jo svojo odločlitev spremenile.

"Odprla se je možnost, da pridem kot izjema. Nisem cepljen, a sem v oktobru preživel koronavirus. Moj agent je pozitiven izvid ter izvid antiteles poslal Teniški zvezi Avstralije, ki je moja potrdila posredovala zdravnikom, oziroma odgovorni inštituciji. Dobil sem zeleno luč, potrditveni e-mail sem prejel 10. decembra," je za Sportklub spregovoril Serdarušić.

Saj ni res, pa je! Škandal vseh škandalov: tako so Avstralci lagali glede Đokovića

Na carini so ga obvestili, da mu zaradi dejstva, da ni cepljen, grozi 14-dnevna izolacija, a so ga na koncu v državo vseeno spustili brez težav. "Povedal sem jim, da ne bi niti prispel, če bi vedel, da moram v karanteno. Gospa, s katero sem se pogovarjal, je nato poklicala nadrejenega, ki je pregledal moje papirje, jih fotografiral ter mi povedal, da lahko prosto vstopim v državo."

Serdarušić je misli, da so vse morebitne ovire že za njim, nato pa so se nove težave pojavile na dan vstopa v državo Novaka Đokovića. "Na dan Novakovega prihoda so me ob desetih zvečer poklicali iz imigracijskega centra, naj se naslednji dan oglasim na razgovor. Teniška zveza Avstralije je po mene poslala avtomobil eno uro pred četrtfinalnim obračunom mojega brata."

Fotodokaz Zaradi te fotografije bi morali Đokovića takoj izpustiti

"Imel sem dve možnosti. Ali na legalen način odidem domov, ali ponovno zaprosim za vizo. Odločil sem se za deportacijo, saj nisem tako velik kot Novak, da bi se lahko boril. Ko so enkrat zaustavili njega, so morali tudi nas. Toda izjeme si nisva izmislila niti Novak, niti jaz, vse sva počela po njihovih pravilih in vstop nama je bil odobren."

"Toda na njemu so si lahko nabirali politične točke, na nas malih pa ne. Zato se vse to dogaja. Mi smo zgolj izkoristili priložnost, ki so nam jo ponudili. Toda on jim je bil odlična priložnost pred volitvami. Če so sprva pustili mene in Renato Voračevo, zakaj niso tudi njega? Pri Teniški zvezi Avstralije so upali, da bo lahko vstopil, kot mi vsi ostali. Toda Novaka vsi poznajo. Vse to se nam je zgodilo zgolj zaradi Novaka," je bil jasen deportirani hrvaški trener.

Saga se nadaljuje Avstralci znova pridržali Đokovića Predsednik Vučić Avstralcem: Zakaj maltretirate vse Srbe? Živela Srbija! Takšne možnosti ima Avstralska javnost odločena, če bodo politiki prisluhnili, potem ...

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 6

  • 11:56 17. Januar 2022.

    Moja hiša, moja pravila. Dobrodošli so vsi, ki jih spoštujejo !

  • 16:00 16. Januar 2022.

    Koliko pa rabiš denarja, da pokažeš papirje, ki potrjujejo, da imaš prav? In dejansko so mu ponudili možnost, da ponovno …

  • 17:08 15. Januar 2022.

    Opazite razliko med Đokovićem in Serdarušićem? Slednji je dejansko izpolnil pogoje za zdravstveno izjemo, dokaze pravi čas dostavil in dobil …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.