Mali globus oddan, dve Slovenki do točk

Foto: Epa
Foto: Epa
Alpske smučarke so se v Ofterschwangu merile v slalomu.
Oglej si celoten članek

Američanka Mikaela Shiffrin je zmagovalka predzadnjega slaloma sezone za svetovni pokal alpskih smučark v nemškem Ofterschwangu. Druga je bila Švicarka Wendy Holdener (+0,09), tretja Švedinja Frida Hansdotter (+0,72). Dve Slovenki sta osvojili točke. Ana Bucik je bila 22. (+3,71), Meta Hrovat 25. (+4,08).

Shiffrinova, ki je olimpijski slalom v Yongpyongu končala na nehvaležnem četrtem mestu, je osvojila svojo še 42. zmago v svetovnem pokalu, 31. slalomsko. Američanka, ki bo 13. marca dopolnila 23 let starosti, je dobila še šesti slalom v tej sezoni, skupno pa je to njena že enajsta zmaga od začetka sezone.

Shiffrinova si je že predčasno zagotovila tako veliki kristalni globus za zmago v seštevku sezone, drugega zaporednega, kot tudi mali kristalni globus za dobljeni slalomski seštevek. Gre za njenega že petega slalomskega.

Ofterschwang Šampionki sta se poslovili s posebno opravo

Po današnjem slalomu je tudi znano, da sta si še en slalomski nastop v tej sezoni svetovnega pokala zagotovili Ana Bucik in Maruša Ferk, ki bo v Aare odpotovala, kljub temu, da se danes ni uvrstila v finale. Bucikova v posebnem slalomskem seštevku zaseda 22. mesto, Ferkova pa je 25.

Veleslalom in slalom v Ofterschwangu sta bili zadnji ženski tekmi letošnje sezone pred finalom svetovnega pokala v Aareju, ki bo prihodnje leto prizorišče svetovnega prvenstva.

Smuk (M) Najhitrejši Dressen, Feuz beži Svindalu

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.