Slavil Kolumbijec, Froome pa vse bližje skupni zmagi

Foto: EPA Miguel Angel Lopez
Kolumbijec Miguel Angel Lopez iz Astane je zmagal v 11. etapi kolesarske dirke po Španiji, ki se je po 187,5 kilometra končala z zahtevnim vzponom do observatorija na Calar Altu. Skupno vodstvo je zadržal Britanec Christopher Froome, ki je bil danes drugi.
Oglej si celoten članek

Zadnji 15,5-kilometrski vzpon s povprečnim naklonom 5,9 odstotka na Calar Alto je odločil končni vrstni red, čeprav sta ga najbolje začela Francoz Romain Bardet in Kolumbijec Darwin Atapuma. Prvi je bil cel dan v begu, nekaj časa je imel tudi družbo Slovenca Mateja Mohoriča, drugi pa se je v lov podal 36 kilometrov pred ciljno črto.

Tempa najboljših prvi ni zdržal Kolumbijec Esteban Chaves, ki je bil pred današnjo etapo drugi v skupnem seštevku, zatem je popustil še Italijan Fabio Aru. Njegov moštveni kolega pri Astani Miguel Angel Lopez je držal ritem najboljših, pospešil v zadnjem kilometru in osvojil prvo etapno zmago na eni od treh tritedenskih dirk. Štirinajst sekund za Lopezom je v cilj prišel Froome, z enakim zaostankom je bil tretji Italijan Vincenzo Nibali.

Vuelta Polanc le dve sekundi od etapne zmage

Aru je bil 15. z zaostankom 1:32 minute, Chaves 17. z zaostankom 2:05 minute. Še slabši dan sta imela kolesarja BMC-ja, Američan Teejay van Garderen je izgubil 3:26 minute, Irec Nicolas Roche pa 4:17 minute, oba sta zdrsnila izven deseterice. Nibali je po novem drgi v skupni razvrstitvi, 1:19 minute zaostaja za Froomom, ki je vedno bližje skupni zmagi. Chaves je padel na tretje mesto, zaostaja 2:33 minute.

Prvi Slovenec čez ciljno črto je bil Mohorič, kolesar UAE Emirates je bil 43., zaostal je 13 minut in 50 sekund. Jan Polanc, drugi Slovenec v UAE Emirates, je na 78. mestu zaostal 23:55 minute, Domen Novak iz Bahrain-Meride je na 83. mestu zaostal 26:23 minute. Polanc je najboljši Slovenec skupno na 32. mestu.

Vuelta Po Giru in Touru slovenska zmaga tudi v Španiji

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.