Šport
87 ogledov

Slavil Kolumbijec, Froome pa vse bližje skupni zmagi

Miguel Angel Lopez EPA
Kolumbijec Miguel Angel Lopez iz Astane je zmagal v 11. etapi kolesarske dirke po Španiji, ki se je po 187,5 kilometra končala z zahtevnim vzponom do observatorija na Calar Altu. Skupno vodstvo je zadržal Britanec Christopher Froome, ki je bil danes drugi.

Zadnji 15,5-kilometrski vzpon s povprečnim naklonom 5,9 odstotka na Calar Alto je odločil končni vrstni red, čeprav sta ga najbolje začela Francoz Romain Bardet in Kolumbijec Darwin Atapuma. Prvi je bil cel dan v begu, nekaj časa je imel tudi družbo Slovenca Mateja Mohoriča, drugi pa se je v lov podal 36 kilometrov pred ciljno črto.

Tempa najboljših prvi ni zdržal Kolumbijec Esteban Chaves, ki je bil pred današnjo etapo drugi v skupnem seštevku, zatem je popustil še Italijan Fabio Aru. Njegov moštveni kolega pri Astani Miguel Angel Lopez je držal ritem najboljših, pospešil v zadnjem kilometru in osvojil prvo etapno zmago na eni od treh tritedenskih dirk. Štirinajst sekund za Lopezom je v cilj prišel Froome, z enakim zaostankom je bil tretji Italijan Vincenzo Nibali.

Jan Polanc Vuelta Šport Polanc le dve sekundi od etapne zmage

Aru je bil 15. z zaostankom 1:32 minute, Chaves 17. z zaostankom 2:05 minute. Še slabši dan sta imela kolesarja BMC-ja, Američan Teejay van Garderen je izgubil 3:26 minute, Irec Nicolas Roche pa 4:17 minute, oba sta zdrsnila izven deseterice. Nibali je po novem drgi v skupni razvrstitvi, 1:19 minute zaostaja za Froomom, ki je vedno bližje skupni zmagi. Chaves je padel na tretje mesto, zaostaja 2:33 minute.

Prvi Slovenec čez ciljno črto je bil Mohorič, kolesar UAE Emirates je bil 43., zaostal je 13 minut in 50 sekund. Jan Polanc, drugi Slovenec v UAE Emirates, je na 78. mestu zaostal 23:55 minute, Domen Novak iz Bahrain-Meride je na 83. mestu zaostal 26:23 minute. Polanc je najboljši Slovenec skupno na 32. mestu.

Matej Mohorič Vuelta Šport Po Giru in Touru slovenska zmaga tudi v Španiji
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice