Slovenci po petih nizih dobili tekmeca v finalu

Foto: Epa Aleksandar Atanasijević
Slovenski odbojkarji so kar nekaj časa čakali na nasprotnika.
Oglej si celoten članek

Slovenski odbojkarji so si v dvorani ogledali dvoboj med Francijo in Srbijo, šele po petih odigranih nizih pa so dobili tekmeca v nedeljskem finalu. To bo reprezentanca Srbije, ki je v petem nizu povsem nadigrala gostitelje. Po začetnem vodstvu s 4:0 je predvsem po zaslugi Aleksandra Atanasijevića prišla celo do prednosti z 9:2. Zaostanek domačih je z odličnima servisoma nekoliko zmanjšal zvezdnik Earvin N'Gapeth, a je po novi točki Atanasijevića že bilo 11:5, nato je isti igralec poskrbel tudi za 12:6. Francozi so se vdali, dvoboj je bil odločen, zadnji niz se je končal s kar 15:7, slovenski odbojkarji pa se bodo tako v finalu pomerili s svojim nekdanjim selektorjem Slobodanom Kovačem. 

Poljska joče! Prekl... Slovenci, že spet!

Srbija je premagala Francijo s 3:2 (-23, 23, 21, -17, 7). Slovenija je bila na četrtkovem prvem polfinalnem dvoboju v Ljubljani boljša od Poljske s 3:1 (23, -24, 22, 22). Finalna tekma se bo v nedeljo pričela ob 17.30, tekma za bronasto kolajno med Poljsko in Francijo pa v soboto ob 18. uri.

Srbija je edina reprezentanca s 100-odstotnim izkupičkom na letošnjem EP. V skupinskem delu v Bruslju in Antwerpnu je dosegla pet zmag, potem ko je premagala Nemčijo, Slovaško, Španijo, Belgijo in Avstrijo. V osmini je bila boljša od Češke, v četrtfinalu od Ukrajine, danes pa v polfinalu še od Francije.

Foto: Epa Aleksandar Atanasijević

Drugi polfinalni obračun so sicer bolje odprli izbranci francoskega selektorja Laurenta Tillieja. V prvem nizu so imeli vse niti igre v svojih rokah, po tridesetih minutah igre so ga tudi dobili s 25:23.

Drugi niz je uvodoma minil v absolutni prevladi Srbov, po njihovem vodstvu z 18:10 pa se jim je povsem ustavilo. Francozi so se jim približali na 23:24 in imeli celo priložnost za izenačenje, a je Julien Lyneel na svoj servis naredil prestop, tako da so Srbi izenačili na 1:1 v nizih.

Lovorika Slovenci so lahko prvi, ki bi jim to uspelo v 21. stoletju

Galski petelini so v začetku tretjega niza povedli z 11:7, nato pa soSrbi uprizorili prvovrsten preobrat in po delnem izidu 5:0 povedli z 12:11. V nadaljevanju so še bolj povezali svoje vrste in gostiteljem pobegnili na 20:17, po hudem boju pa tretji niz po 35 minutah dobili s 25:21.

V četrtem nizu je Tillie zaukazal popolno mobilizacijo in igro do zadnjega diha. Njegovi varovanci so bili vseskozi v prednosti, po njihovem vodstvu z 11:7 pa je srbska klop zahtevala polminutni odmor. A prekinitev ni zaustavila naleta trikolorjev, le nekaj minut zatem so povedli s 17:9 in si brez stresnih momentov priigrali peti niz.

V odločilnem nizu so v razvpiti dvorani Bercy kraljevali Kovačevi izbranci. 

"Vse razen Slovencev!" Tako je minil večer v varšavskem lokalu ob zmagi Slovencev

V srbski izbrani vrsti je blestel Atanasijević, ki je dosegel 27 točk, nekdanji član ACH Volleyja Uroš Kovačević pa je prispeval 18 točk. V francoski izbrani vrsti sta bila najbolj učinkovita Ngapeth z 29 in Stephen Boyer z 19 točkami.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.