Slovenci znova proti Nemcem, a zdaj je na kocki veliko več

Foto: Epa
Foto: Epa
Slovenski odbojkarji se bodo za uvod v izločilne boje spet pomerili z Nemci.
Oglej si celoten članek

Slovenska odbojkarska reprezentanca bo danes ob 17.30 igrala za preboj v četrtfinale svetovnega prvenstva, ki ga skupaj gostita Slovenija in Poljska. Pred Slovenci je vnovič izziv v podobi Nemčije, ki jo je Slovenija premagala v zadnjem krogu skupinskega dela.

Slovenci so v torek na krilih polne in predvsem glasne dvorane v Stožicah Nemce povsem dotolkli in jih premagali s 3:0 v nizih.

Selektor pojasnil Cretu: "Vinčića nisem zamenjal, ker bi igral slabo. Zamenjal sem ga, ker..."

Foto: Profimedia Slovenska odbojkarska reprezentanca Slovenija je v skupinskem delu tekmovanja rasla iz tekme v tekmo. Po pričakovani zmagi proti Kamerunu (3:0) so nato varovanci Gheorgheja Cretuja, Romuna, ki je na klopi pred dobrimi tremi tedni zamenjal Avstralca Marka Lebedewa, dvignili raven igre proti olimpijskim prvakom in zmagovalcem letošnje lige narodov Francozom, a osvojili le točko ob porazu z 2:3 v nizih.

Zmaga proti Nemčiji je nato predstavljala še en korak v pravo smer, glede na torkov poraz pa bodo tekmeci skušali dodobra preučiti slovensko igro in popraviti morebitne napake. Tega se v slovenski vrsti še kako dobro zavedajo.

"Ne smemo razmišljati o tem, kaj se je že dogajalo. Ponovno moramo iti v tekmo, kot smo šli, ter izboljšati malenkosti, ki jih nismo opravili tako, kot smo bili dogovorjeni. Moramo iti v tekmo, kot da je ni bilo in še enkrat premagati Nemčijo," je v četrtek po treningu dejal Klemen Čebulj, s 44 točkami drugi najboljši v slovenski zasedbi.

V primeru zmage bo v četrtfinalu, odigran bo v sredo ob 21. uri, tekmica slovenske ali nemške reprezentance bodisi Nizozemska bodisi Ukrajina. Ta dvoboj bo na sporedu v ponedeljek ob 17.30.

"Dobrodošli v pekel" "Vsem sem napovedal suvereno zmago s 3:0!" SP v Stožicah Za Slovenijo navijal tudi svetovni prvak: "Tu je še huje kot v Planici!"

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.