Slovenija - Črna gora

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Slovenska rokometna reprezentanca v Zagrebu igra odločilno srečanje za preboj v drugi del evropskega prvenstva.
Oglej si celoten članek

Izbrana vrsta Slovenije za preboj v drugi del prvenstva, v katerem bi se pomerila s Španijo, Češko in Dansko, potrebuje zmago ali remi proti Črni gori.

Od ponedeljkove sporne tekme z Nemčijo se je v slovenskem taboru dogajalo veliko, v sredo popoldne pa je vodstvo RZS oznanilo, da se skrajnega ukrepa - odhoda z evropskega prvenstva - ne bodo poslužili.

RZS odločila Znana usoda slovenske reprezentance

Prva tekma zadnjega kola v skupini C je bila odigrana v zgodnjem večeru. Makedonija je z remijem proti Nemčiji (25:25) osvojila prvo mesto in bo v nadaljevanje prvenstva prenesla tri točke, Nemci so si zagotovili drugo mesto in bodo v nadaljevanje prenesli dve točki. Če se bo Slovenija uvrstila naprej, bo v drugo fazo odšla z eno točko.

Skupina C Makedonci proti Nemcem ubranili prvo mesto

Začetek obračuna je minil v izenačenem ritmu, po devetih minutah je bil izid poravnan (4:4), črnogorsko mrežo je s črte sedmih metrov polnil Marko Bezjak. Slovenija si je dva gola prednosti prvič priigrala v 18. minuti po zadetku Žige Mlakarja in črnogorska klop je vzela minuto odmora, po kateri pa je bil izid hitro spet izenačen (8:8), ko je še četrtič zadel Dragan Lipovina.

V 24. minuti, pri vodstvu Slovenije za gol (10:9), je bil zaradi zaradi neprimernega posredovanja izključen Gregor Potočnik in odšel pod predčasno prho. To je botrovalo naletu Črnogorcev, ki so prešli v rahlo prednost (11:12). Toda že do polčasa se je stanje spremenilo in na glavni odmor je Vujovićeva četa odšla s prednostjo (14:13), tudi s pomočjo razpoloženega vratarja Urbana Lesjaka.

Foto Slovenija gre naprej, medalje spet na vidiku!

EP v rokometu (skupina C), 3. kolo:

Ob 20.30:
Slovenija - Črna gora 14:13 (14:13)

Nemčija - Makedonija 25:25 (12:11)
Weinhold 8, Gensheimer 5; Taleski 6, Manaskov, K. Lazarov po 5.

LESTVICA:
1. Makedonija 5 točk
2. Nemčija 4
3. Slovenija 1 (-1) 
4. Črna gora 0 (-1)

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.