Šport
1321 ogledov

Slovenija - Črna gora

rokomet evropsko prvenstvo 2018 Saša Despot
Slovenska rokometna reprezentanca v Zagrebu igra odločilno srečanje za preboj v drugi del evropskega prvenstva.

Izbrana vrsta Slovenije za preboj v drugi del prvenstva, v katerem bi se pomerila s Španijo, Češko in Dansko, potrebuje zmago ali remi proti Črni gori.

Od ponedeljkove sporne tekme z Nemčijo se je v slovenskem taboru dogajalo veliko, v sredo popoldne pa je vodstvo RZS oznanilo, da se skrajnega ukrepa - odhoda z evropskega prvenstva - ne bodo poslužili.

RZS Zagreb Franjo Bobinac RZS odločila Šport Znana usoda slovenske reprezentance

Prva tekma zadnjega kola v skupini C je bila odigrana v zgodnjem večeru. Makedonija je z remijem proti Nemčiji (25:25) osvojila prvo mesto in bo v nadaljevanje prvenstva prenesla tri točke, Nemci so si zagotovili drugo mesto in bodo v nadaljevanje prenesli dve točki. Če se bo Slovenija uvrstila naprej, bo v drugo fazo odšla z eno točko.

Nemčija Makedonija EP v rokometu Skupina C Šport Makedonci proti Nemcem ubranili prvo mesto

Začetek obračuna je minil v izenačenem ritmu, po devetih minutah je bil izid poravnan (4:4), črnogorsko mrežo je s črte sedmih metrov polnil Marko Bezjak. Slovenija si je dva gola prednosti prvič priigrala v 18. minuti po zadetku Žige Mlakarja in črnogorska klop je vzela minuto odmora, po kateri pa je bil izid hitro spet izenačen (8:8), ko je še četrtič zadel Dragan Lipovina.

V 24. minuti, pri vodstvu Slovenije za gol (10:9), je bil zaradi zaradi neprimernega posredovanja izključen Gregor Potočnik in odšel pod predčasno prho. To je botrovalo naletu Črnogorcev, ki so prešli v rahlo prednost (11:12). Toda že do polčasa se je stanje spremenilo in na glavni odmor je Vujovićeva četa odšla s prednostjo (14:13), tudi s pomočjo razpoloženega vratarja Urbana Lesjaka.

rokomet evropsko prvenstvo 2018 Foto Šport Slovenija gre naprej, medalje spet na vidiku!

EP v rokometu (skupina C), 3. kolo:

Ob 20.30:
Slovenija - Črna gora 14:13 (14:13)

Nemčija - Makedonija 25:25 (12:11)
Weinhold 8, Gensheimer 5; Taleski 6, Manaskov, K. Lazarov po 5.

LESTVICA:
1. Makedonija 5 točk
2. Nemčija 4
3. Slovenija 1 (-1) 
4. Črna gora 0 (-1)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.