Finale EP je tu! Slovenci zmleli tudi Poljake!

Foto: Anže Petkovšek Slovenija - Poljska Foto: Anže Petkovšek Slovenija - Poljska Foto: Anže Petkovšek Slovenija - Poljska Foto: Anže Petkovšek Slovenija - Poljska Foto: Anže Petkovšek Slovenija - Poljska Foto: Anže Petkovšek Slovenija - Poljska Foto: Anže Petkovšek Slovenija - Poljska Foto: Anže Petkovšek Slovenija - Poljska Foto: Anže Petkovšek Slovenija - Poljska Foto: Anže Petkovšek Slovenija - Poljska Foto: Anže Petkovšek Slovenija - Poljska Foto: Anže Petkovšek Slovenija - Poljska Foto: Anže Petkovšek Slovenija - Poljska Foto: Anže Petkovšek Slovenija - Poljska Foto: Anže Petkovšek Slovenija - Poljska Foto: Anže Petkovšek Slovenija - Poljska Foto: Anže Petkovšek Slovenija - Poljska Foto: Anže Petkovšek Slovenija - Poljska Foto: Anže Petkovšek Slovenija - Poljska Foto: Anže Petkovšek Slovenija - Poljska Foto: Anže Petkovšek Slovenija - Poljska Foto: Anže Petkovšek Slovenija - Poljska Foto: Anže Petkovšek Slovenija - Poljska Foto: Anže Petkovšek Slovenija - Poljska Foto: Anže Petkovšek Slovenija - Poljska Foto: Anže Petkovšek Slovenija - Poljska Foto: Anže Petkovšek Slovenija - Poljska Foto: Anže Petkovšek Slovenija - Poljska Foto: Anže Petkovšek Slovenija - Poljska Foto: Anže Petkovšek Slovenija - Poljska Foto: Anže Petkovšek Slovenija - Poljska Foto: Anže Petkovšek Slovenija - Poljska Foto: Anže Petkovšek Slovenija - Poljska Foto: Anže Petkovšek Slovenija - Poljska Foto: Anže Petkovšek Slovenija - Poljska Foto: Anže Petkovšek Slovenija - Poljska Foto: Anže Petkovšek Slovenija - Poljska Foto: Anže Petkovšek Slovenija - Poljska Foto: Anže Petkovšek Slovenija - Poljska Foto: Anže Petkovšek Slovenija - Poljska Foto: Anže Petkovšek Slovenija - Poljska Foto: Anže Petkovšek Slovenija - Poljska Foto: Anže Petkovšek Slovenija - Poljska
Slovenija - Poljska 3:1 (23, -24, 22, 23)
Oglej si celoten članek

Slovenska odbojkarska reprezentanca se je v polfinalu evropskega prvenstva v Ljubljani z zmago proti Poljski s 3:1 (23, -24, 22, 23) uvrstila v finale, ki bo v nedeljo v Parizu. Poljaki bodo dan prej igrali za bron.

Slovenija slavi! A kdo pri nas dela, ali pa so vsi samo prvaki?

Noro vzdušje! Tako se za Slovenijo navija v Stožicah

Slovenci lahko tako na letošnjem prvenstvu vsaj ponovijo dosežek z EP pred štirimi leti, ko so osvojili srebrno medaljo.

Tekmec Slovenije v velikem finalu bo znan v petek zvečer, ko bosta v drugem polfinalu v Parizu igrala Francija in Srbija.

Slovenski junaki: "Nismo si želeli brona, nočemo srebra!"

Poljska joče! Prekl... Slovenci, že spet!

 

Poljaki so tekmo bolje odprli, saj so po bloku nad Tinetom Urnautom povedli s 5:2. Pri rezultatu 7:3 pa je moral slovenski selektor Alberto Giuliani prvič na tekmi poseči po minuti odmora. Z asom prvega zvezdnika reprezentance, naturaliziranega Kubanca Wilfreda Leona, so Poljaki povedli že z 8:3. Slovenci so nato uspeli vzpostaviti ravnotežje ter se s točko Klemna Čebulja približati na 9:7. Po napaki za 9:8 je moral minuto odmora vzeti tudi poljski strateg, a so Slovenci vseeno uspeli rezultat izenačiti že na 9. točki. Poljaki so nato prišli do prednosti dveh točk ter jo po številnih zgrešenih servisih Slovencev držali do 15:12, ko so povedli celo za tri točke. Po dobrih začetnih udarcih Urnauta smo se uspeli približati na točko zaostanka 17:16. Po bloku nad Mitjo Gasparinijem za 20:17 pa je našega korektorja zamenjal Tonček Štern, slovenski selektor pa je posegel še po drugi minuti odmora. Trenerjevi napotki so očitno delovali, saj so Slovenci izenačili izid na 20 ter prisilili poljskega selektorja v novo minuto odmora. Po asu Bienieka so Poljaki ponovno povedli za dve točki 22:20, a so z borbeno igro Slovenci takoj rezultat izenačili ter s 23:22 prvič na tekmi povedli in z asom Čebulja povišali prednost na 24:22. Po trojnem bloku nad Leonom pa je Slovenija izkoristila drugo zaključno žogo in dobila niz 25:23.

Foto: Anže Petkovšek Slovenija - Poljska

V drugem nizu so prvi do prednosti dveh točk prišli Slovenci, ki so povedli 3:1. Po novi točki izjemno razpoloženega Čebulja pa je Slovenija povedla celo 6:3. Poljaki so rezultat izenačili na 7. točki. Z asom Jana Kozamernika pa je Slovenija povedla ponovno povedla za dve točki 9:7. Po igri točke-za-točko je Poljakom na koncu le uspelo izenačiti izid na 17. točki, a so Slovenci takoj vrnili z zaporednima točkama, poljski selektor pa je posegel po minuti odmora. Po silovitem začetnem udarcu Leona pa se je Urnaut znašel v nemogoči poziciji, Poljaki pa so z blokom izid poravnali na 19. Po napaki Kubiaka pa je Slovenija takoj ponovno povedla za dve točki. Poljski kapetan pa se je nato oddolžil z asom za 23:23. Slovenija je nato pri 24:23 prišla do prve zaključne žoge, a so Poljaki dosegli kat tri zaporedne točke. Slovenija je izgubila niz 24:26.

Foto: Anže Petkovšek Slovenija - Poljska

Tretji niz so bolje odprli Poljaki, ki so po pregledu posnetka prišli do prednosti 4:2. Po dveh zaporednih izjemnih akcijah kapetana Urnauta pa je Slovenija uspela ujeti Poljsko na 6. točki, po bloku Urnauta pa je Slovenija tudi povedla 7:6. Ko je bilo po poljski napaki že 8:6, je moral Vital Heynen vzeti minuto odmora. Po izjemni borbi v polju ter zaključku Čebulja pa je Slovenija povedla za tri 10:7. Ob rezultatu 12:8 je moral poljski strateg še drugič poseči po minuti odmora. Slovenija je nato svojo prednost povečala na pet ob rezultatu 16:11. Po asu Leona se je prednost zmanjšala na tri, 16:13. Po nekaj odličnih akcijah Sliwke, ki je nedolgo nazaj vstopil v igro, so se Poljaki približali le še na dve točki, 18:16. Po asu Tončka Šterna in napaki Poljakov pa je Slovenija povedla kar 22:17, a so s tremi zaporednimi točkami odgovorili Poljaki. Po vodstvu 24:21 pa je Slovenija prišla do treh zaključnih žog. Izkoristila je drugo, ko je zaključil Tine Urnaut za 25:22.

Foto: Anže Petkovšek Slovenija - Poljska

Slovenija je odlično začela četrti niz, saj je Alen Pajenk zadel as za 2:0. Po izjemnih akcijah Leona pa je Poljska izenačila rezultat na 3 ter po Kubančevem asu tudi prišla v vodstvo 5:4. Po bloku razigranega Leona so Poljaki pobegnili na 9:7. Ko pa je izjemni Kubanec končno napravil napako, je Slovenija izenačila na 11. Po sumljivi sodniški odločitvi, ki so piskali dvojni dotik Dejanu Vinčiću, je Poljska ponovno pobegnila na dve točki razlike, a je besni slovenski organizator igre vrnil z asom za izenačenje na 14. Ko je glavno vlogo na igrišču ponovno prevzel sodnik, je Poljska ponovno povedla za dve, a je Urnaut z asom takoj izenačil izid na 16. Poljaki so nato ves čas bili v rahli prednosti, dokler ni Tonček Štern z 22:21 popeljal Slovenijo v prednost. Po asu Urnauta pa je ob 24:22 Slovenija prišla do dveh zaključnih žog za finale EP! Ko pa je kapetan poljske reprezentance na servisu poslal žogo v mrežo za 25:23, je bila vozovnica za veliki finale zagotovljena.

Foto: Anže Petkovšek Slovenija - Poljska

* Dvorana Stožice, gledalcev 11.225, sodnika: Rajković (Hrvaška), Zulfugarov (Uzbekistan).
* Slovenija: T. Štern 14, Pajenk 6, Kozamernik 10, Šket, Gasparini 2, Vinčić 1, Štalekar, Ž. Štern, Klobučar, Kovačič, Videčnik, Urnaut 18, Čebulj 15.
* Poljska: Nowakowski 2, Muzaj 3, Konarski 9, Komenda, Szalpuk, Leon 22, Wojtaszek, Drzyzga 3, Kubiak 14, Sliwka 3, Kochanowski, Zatorski, Bieniek 8, Klos 1.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 00:47 27. September 2019.

    Ne veste, kje najti žensko za eno noč? Pridite >>> www.Bredhot.Com

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.