Slovenke in Slovenci za EuroBasket v mehurčku

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Slovenija nastopa tako v moških kot ženskih kvalifikacija za EP.
Oglej si celoten članek

Mednarodna košarkarska zveza (Fiba) je sporočila, da bodo kvalifikacijske tekme za naslednji evropski prvenstvi, ki so predvidene za november 2020 in februar 2021, potekale v tako imenovanih mehurčkih oziroma varovanih okoljih.

Vsak mehurček bo vseboval od štiri do osem reprezentanc, nadaljnja navodila in izbor gostiteljev pa bo Fiba sporočila v prihodnjih tednih glede na razvoj pandemije novega koronavirusa.

Slovenija nastopa tako v moških kot ženskih kvalifikacija za EP. Fantje, še vedno aktualni evropski prvaki iz 2017, igrajo v skupini z Avstrijo, Madžarsko in Ukrajino.

3. obletnica Dragić Slovencem: "Hvala za vse! Vi ste najboljši!

Na februarskem ciklu so odigrali dve tekmi; poraz na Madžarskem, zmaga z Avstrijo v Kopru, do konca kvalifikacij za EP 2022 pa jih čakajo še štiri tekme. Konec novembra bi morala slovenska moška reprezentanca gostiti dve tekmi, in sicer z Ukrajino in Madžarsko, februarja 2020 pa so jo po prvotnem razporedu čakali gostovanji v Avstriji in Ukrajini.

Dekleta se potegujejo za evropsko prvenstvo, ki bo 2021. Odigrale so prav tako že dve tekmi in obe dobili. Novembra bi morale gostovati na Islandiji in v Grčiji, februarja pa jih čakata še domača obračuna z Bolgarijo in Islandijo.

NBA končnica Neizbežno: davki, smrt in koši Dragića

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.