Slovenski biser zablestel v polnem sijaju

Foto: Twitter
Foto: Reševalni pas/Twitter
Znani so vsi udeleženci glavnega dela letošnje izvedbe Lige prvakov.
Oglej si celoten članek

RB Salzburg z Benjaminom Šeškom v prvi postavi se je na račun danskega Brøndbyja uvrstil v skupinski del elitnega evropskega tekmovanja. Po zmagi doma z 2:1 so avstrijski šampioni v gosteh ponovili vajo (1:2).

Šeško je v četrti minuti izjemno sprejel dolgo podajo in z lepim zaključkom "rdeče bike" popeljal v vodstvo. V deseti minuti je 18-letni Slovenec prispeval še asistenco za zadetek Brendena Aaronsona.

Brøndby je v drugem polčasu znižal zaostanek, zadel je Andreas Maxsø. A več Dancem ni uspelo in Šeško, ki je na igrišču ostal do 71. minute, bo s kolegi igral v Ligi prvakov.

Tržnica Jan Oblak pozdravil zvezdniško okrepitev

Foto: Epa Dinamo Zagreb Šerif Tiraspol

V Zagrebu je Dinamo lovil zaostanek 3:0 s prve tekme proti moldavskemu Šerifu. Moštvo iz Tiraspola, brez Lovra Bizjaka v postavi, na Hrvaškem ni imelo večjih težav in je iztržilo remi (0:0).

Obračun med doneškim Šahtarjem in AS Monacom ni bil odločen po rednem delu. Ukrajinci so na Azurni obali zmagali z 0:1, po devetdesetih minutah povratne tekme pa so "knezi" prišli do izida 1:2 in izsilili podaljške. V njej je lastno mrežo nesrečno zatresel kapetan Monaca Ruben Aguilar in "rudarji" so se veselili napredovanja.

Znani še trije člani Slovenski reprezentant ostal brez Lige prvakov

V torek se Miha Blažič s Ferencvárosem ni uspel prebiti naprej. V zadnjem krogu kvalifikacij je namreč madžarske prvake izločil švicarski Young Boys s skupnim rezultatom 6:4. 

Švedski Malmö je s skupnim izidom 3:2 izločil bolgarski Ludogorec, ta je v drugem krogu ugnal slovenske prvake - soboško Muro. 

Lizbonska Benfica je bila kljub igralcu manj v večjem delu povratnega srečanja proti nizozemskemu PSV po obračunu brez golov v skupnem seštevku boljša z 2:1.

Play-off za Ligo prvakov (povratne tekme):

Brøndby - RB SALZBURG 1:2 (0:2)  /1:2/
Dinamo Zagreb - ŠERIF TIRASPOL 0:0 (0:0)  /0:3/
ŠAHTAR DONECK - AS Monaco 2:2* (1:2; 0:2)  /1:0/
Ferencváros - YOUNG BOYS 2:3 (2:1)  /2:3/
Ludogorec - MALMÖ 2:1 (1:1)  /0:2/
PSV Eindhoven - BENFICA 0:0 (0:0)  /1:2/

* - po podaljšku
/X:Y/ - izid prve tekme
ABC - napredovali v skupinski del

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.