20-letni slovenski dragulj ponovno blestel, zvezdniki niso imeli rešitve zanj

Foto: Twitter/KK Partizan NIS
Foto: Twitter/KK Partizan NIS
Partizan je v evropskem pokalu izgubil proti Lokomotivi Kuban, večer pa je zaznamovala še ena izjemna partija mladega Slovenca Gregorja Glasa.
Oglej si celoten članek

Potem ko je na žalost ena izmed najpomembnejših let v razvoju mladega košarkarja moral preživeti na klopi Sixt Primorske, brez prave priložnosti, da bi se dokazal, je mladi Slovenec Gregor Glas v letošnji sezoni pod vodstvom legendarnega Željka Obradovića pri Partizanu končno lahko pokazal ves svoj razkošen talent.

Mladi Krčan igra iz tekme v tekmo bolje in je kljub temu, da je najmlajši košarkar v vrstah Partizana, postal glavno orožje v igri črno-belih. Nič drugače ni bilo niti na novi tekmi Evropskega pokala, ko se je moral pomeriti proti pravim zvezdnikom svetovne košarke iz vrst Lokomotive Kuban.

V derbiju 8. kola je sicer moral njegov Partizan priznati premoč ekipi iz Krasnodarja, ki je znova pokazala, da je eden izmed glavnih favoritov za končni naslov, ter slavila s 101:94. S to zmago se je Lokomtiva po točkah tudi izenačila na samem vrhu skupine s Partizanom.

Črno-beli so se sicer dolgo upirali nesramno bogati ruski ekipi, na trenutke so bili celo v prednosti, a so vseeno predvsem v sami končnici nekoliko popustili ter izpustili priložnost za odmevno zmago.

A kljub temu, da je Partizan prejel celo stotico, lahko iz tekme vseeno povleče številne pozitivne zaključke, med katerimi je bila znova izjemna predstava mladega 20-letnega Glasa.

Ta izjemni produkt košarkarske šole iz Krškega je namreč odlično poveljeval napadu črno-belih ter v igro odlično vključil nekaj svojih soigralcev, obenem pa z zadetimi meti rešetal Lokomotivino obrambo. Tekmo je končal kot najboljši strelec Partizana z 20 točkami, od tega štirimi trojkami. Zaostal je le za prvim zvezdnikom Lokomotive ter morda tudi celega tekmovanja, Errickom McCollumom, ki je dosegel kar 33 točk.

V dobrih 28 minutah igre je mladi Krčan vpisal še 2 skoka in 3 asistence, ob odličnem metu iz igre 3/4 za dve točki (75 %) in 4/10 za tri točke (40 %), zadel pa je tudi oba prosta meta in zbral eno ukradeno žogo in eno blokado, medtem ko na celi tekmi ni izgubil niti ene same žoge. To je bila že druga evropska tekma zapored, v kateri je bil mladi Glas najboljši strelec in igralec svojega moštva ter prva evropska v karieri, na kateri je dosegel mejo 20 točk!

Slovenska košarka je resnično ustvarila novega dragulja!

Navdušil Evropo 20-letni slovenski dragulj blestel ob zmagi evropskega velikana (video) Že blesti na igrišču Slovenski dragulj, najmlajši član evropskega velikana, že navdušil javnost Po sanjskem prestopu Naš košarkarski dragulj navdušen: "Učim se pri najboljšem trenerju na svetu!" Košarka Za prihodnost se ni bati, Slovenija brez poraza do naslova Mladi up Pri 12-ih še treniral nogomet, pri 17-ih že v reprezentanci proti NBA igralcem

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.