Šport > Košarka
3800 ogledov

Slovenski dragulj, najmlajši član evropskega velikana, že navdušil javnost

Gregor Glas twitter Sixt Primorska
Najmlajši izmed varovancev legendarnega Željka Obradovića je pripravljen na dokazovanje, predvsem pa obljublja, da se bo boril za vsako žogo.

Z uspešnimi nastopi v pripravljalnem obdobju je mladi Slovenec Gregor Glas navdušil legendarnega Željka Obradovića ter si tako prislužil kar triletno pogodbo v črno-belem dresu, obenem pa je postal tudi najmlajši košarkar v ekipi Partizana.

Slednji je letos sestavil zelo močno ekipo, zato je večino svojih mladih košarkarjev poslal na kaljenje v Dunav iz Starih Banovcev, drugače pa je z mladim 20-letnim košarkarjem iz Krškega, na katerega Obradović že zdaj resno računa.

Gregor Glas | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Glas je takoj po podpisu pogodbe nastopil na tekmi ABA lige, kjer je k zmagi nad Splitom prispeval 7 točk, 2 skoka, asistenco in ukradeno žogo ter bil kar četrti strelec svoje ekipe, kljub temu da je bil na svoji prvi tekmi na parketu vsega 14 minut.

Navijače srbskega velikana je tako po tekmi zanimalo, kdo je njihov najnovejši košarkarski dragulj in Glas je bil ena izmed glavnih tarč tamkajšnjih medijev, katere je zanimalo, kdo sploh je Gregor Glas, katerega so sicer lahko spoznali že v zadnjih dveh sezonah, ko je branil barve srbskega Dynamica.

Gregor Glas | Avtor: twitter Sixt Primorska twitter Sixt Primorska

"Glas je košarkar, ki bo vedno dal vse od sebe, rad ima igro v napadu, rad je agresiven... Rad poizkusi zadeti kakšen koš ter s tem pomagati ekipi, v obrambi da vse od sebe, bori se za vsako žogo," se je opisal MVP minulega Evropskega prvenstva do 20 let ter najmlajši članski debitant v zgodovini slovenske košarke, saj je zanjo nastopil že pri vsega dobrih 17 letih.

"Počutim se super, nisem čutil nervoze, prišel sem, da pokažem, kaj lahko ponudim ekipi. Na meni je, da čim bolj pridno delam ter dam vse od sebe na vsakem treningu. To sem tudi počel, na koncu pa sem tudi dobil pogodbo. Že nekaj časa sem vedel, da bom verjetno ostal, zato nisem bil nervozen. Osredotočil sem se na delo, vse ostalo pa prepustil mojim ljudem, da dokončajo," je svoj prihod k srbskemu velikanu pokomentiral še en izjemen izdelek košarkarske šole iz Krškega.

Gregor Glas | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

"Dobra smo skupina, vsi se razumemo, lepo so me sprejeli. Delo z Željkom je super, tekom celotnega treninga moram biti skoncentriran, da bi lahko sprejel vse te njegove informacije, da bi se čim več naučil ter to koristil na naslednjem treningu in tekmi. Pričakujem, da bomo skozi sezono čedalje boljši. Potrebujemo čas, da sprejmemo vse te informacije... Mislim, da ima ta ekipa ogromen potencial, da bo tekom sezone lahko samo še rastla," je še povedal slovenski košarkarski dragulj, od katerega se v prihodnosti veliko pričakuje tudi v dresu naše reprezentance.

"Vedno mi je bila ogromna želja igrati za reprezentanco Slovenije, upam da bom tudi v prihodnje še del nje ter da bomo napravili nov lep rezultat."

Gregor Glas Po sanjskem prestopu Šport Naš košarkarski dragulj navdušen: "Učim se pri najboljšem trenerju na svetu!" Gregor Glas Prestop Šport Obetavni Slovenec v beograjskem velikanu košarka U-20 Košarka Šport Za prihodnost se ni bati, Slovenija brez poraza do naslova

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.