Šport > Košarka
2096 ogledov

20-letni slovenski dragulj blestel ob zmagi evropskega velikana (video)

Gregor Glas Twitter/KK Partizan NIS
Mediji po Srbiji so si enotni: "Dober Glas seže v deveto vas!" odmevajo naslovi srbskih športnih časnikov.

Mladi slovenski košarkarski dragulj Gregor Glas je bil najboljši igralec tekme sedmega kola Evropskega pokala med beograjskim Partizanom in poljskim Slaskom, ki se je končala z zmago 75:73 za črno-bele.

Beograjski velikan je tako vpisal še tretjo evropsko zmago zapored, za katero pa se mora zahvaliti prav mlademu Slovencu, ki je blestel na igrišču ter zaključil tekmo s kar 18 točkami, 3 skoki in 5 asistencami, kljub temu da je zaradi poškodbe izpustil večji del zadnje četrtine.

Glas je bil tudi prepričljivo najboljši strelec svojega moštva, saj mu je bil še najbližji Uroš Trifunović z 12 točkami, medtem ko je več točk na celotni tekmi zbral le turški igralec Slaska, Kerem Kanter z 21.

Pri tem je še potrebno poudariti, da nadarjeni mladi Slovenec igra šele prvo sezono na takšnem nivoju, saj v dresu Dynamica in Sixta Primorske ni imel možnosti igrati evropskih tekem, in je hkrati tudi najmlajši član ekipe legendarnega Željka Obradovića, ki je pred letošnjo sezono prevzel vodenje tega evropskega velikana.

Pred Gregorjem Glasom je sicer zelo svetla kariera, že sedaj pa ruši številne rekorde in postavlja nove mejnike. Za slovensko člansko reprezentanco je namreč debitiral pri vsega 17 letih, s čimer je postal najmlajši igralec v zgodovini naše reprezentance. S slovensko reprezentanco do 20 let pa je letos osvojil tudi prvo mesto na evropskem prvenstvu, ki je v obliki challengerja potekalo v Grčiji, obenem pa je bil proglašen še za MVP-ja turnirja.

Gregor Glas | Avtor: Twitter/KK Partizan NIS Twitter/KK Partizan NIS

Glas je sicer še eden izmed uspešnih produktov vrhunske košarkarske šole iz Krškega, pred prihodom v Partizan pa je na članskem nivoju igral še za Sixt Primorsko in srbski Dynamic.

Zdaj pa se je že pri 20 letih uveljavil kot eden najboljših igralcev srbskega velikana, ki v skupini A Evropskega pokala s šestimi zmagami in enim porazom čvrsto drži prvo mesto na lestvici.

Gregor Glas Že blesti na igrišču Šport Slovenski dragulj, najmlajši član evropskega velikana, že navdušil javnost Gregor Glas Po sanjskem prestopu Šport Naš košarkarski dragulj navdušen: "Učim se pri najboljšem trenerju na svetu!" Gregor Glas Mladi up Šport Pri 12-ih še treniral nogomet, pri 17-ih že v reprezentanci proti NBA igralcem
Komentarjev 1
  • Tana_Kerr 14:18 17.december 2021.

    Google je vsak teden plačal spletno delo od doma od 6000 do 10000 evrov. Od Googla sem prejel prvi mesec 27416 evrov plače. V prostem času delam 3 ure na dan. pojdite na to stran za več podrobnosti............ >>>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑫𝒐𝒖𝑰𝒏𝒄𝒐𝒎𝒆.𝐜𝐨𝐦

Sorodne novice