Slovenski tekmeci remizirali

Foto: Epa
Foto: Epa
Nogometaši Izraela, ki bodo v ponedeljek v Stožicah igrali proti Sloveniji, so na svoji peti tekmi kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2020 pred domačimi gledalci igrali neodločeno 1:1 proti Severni Makedoniji.
Oglej si celoten članek

V skupini G je za Izrael zadel Eran Zahavi v 55. minuti, zanj je bil to že osmi zadetek v kvalifikacijah, za Makedonce pa je bil uspešen Arijan Ademi v 64. minuti. Preostali tekmi 5. kroga v tej skupini bosta v petek ob 20.45, in sicer Slovenija - Poljska in Avstrija - Latvija. Izrael ima po petih tekmah osem točk in je na drugem mestu v skupini, Severna Makedonija pa je pri petih točkah.

Prelomni tekmi Ogromno vstopnic že pošlo, Poljaki in Izraelci v stožiškem kotlu

To bo spektakel! Oblak vs Lewandowski: v Stožicah epski dvoboj najboljših na svetu

V skupini J je Italija na peti tekmi še petič zmagala. Tokrat je gostovala v Armeniji in slavila s 3:1. Za "azzurre", ki kljub še nekaj razveljavljenim zadetkom niso prepričali z igro, sta zadela Andrea Belotti v 28. in 80. minuti ter Lorenzo Pellegrini v 77. minuti. Pri domačih je bil uspešen Alexander Karapetian, ki pa je bil izključen že v 45. minuti.

Foto: Profimedia Italijanska nogometna reprezentanca

Finska se je utrdila na drugem mestu z zmago 1:0 proti Grčiji, edini zadetek je prispeval Teemu Pukki z bele pike v 52. minuti. Gladko zmago je vpisala Bosna in Hercegovina, ki je s 5:0 odpravila Lihtenštajn. Amer Gojak je zadel dvakrat, Haris Duljević, Edin Džeko in Edin Višća pa po enkrat.

V skupini D je na vrhu ostala Irska, ki je igrala 1:1 s Švico. Fabian Schär je goste popeljal v vodstvo v 74. minuti, v 85. pa je izenačil David McGoldrick. Danci so s 6:0 slavili na gostovanju pri Gibraltarju. Christian Eriksen in Christian Gytkjaer sta zadela po dvakrat.

Foto: Epa Švicarska nogometna reprezentanca

V skupini F pa so Španci zmagali še petič, tokrat v Romuniji z 2:1. Sergio Ramos in Paco Alcacer sta Špance popeljala do vodstva z 2:0, Florin Andone je zmanjšal zaostanek v 59. minuti, Diego Llorente pa je v 79. minuti dobil rdeči karton. Na drugem mestu so Švedi, ki so s 4:0 slavili na Ferskih otokih. Alexander Isak je dosegel prva dva zadetka na tekmi. Norveška pa je z 2:0 premagala Malto, Sander Berge in Joshua King sta bila strelca.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.