O menjavi selektorja: "Šok terapija je zagotovo uspela!"

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Slovenski reprezentančni osrednji bloker je zelo zadovoljen s stanjem odbojkarske reprezentance po menjavi selektorja.
Oglej si celoten članek

Jan Kozamernik je bil eden izmed ključnih členov vseh velikih uspehov slovenske reprezentance. Odlični osrednji bloker je bil eno največjih odkritij evropskega prvenstva v Bolgariji leta 2015, ko je pri vsega 19 letih pomagal Sloveniji do prvega naslova evropskih podprvakov, uspeh pa je nato kot uveljavljen član prve postave ponovil tudi leta 2019 in 2021.

Bil pa je tudi član slovenske reprezentance, ki je leta 2018 na svojem edinem svetovnem prvenstvu osvojila 12. mesto. Kljub zelo spodobni uvrstitvi člani naše reprezentance takrat niso bili zadovoljni z doseženim in na bližajočem se prvenstvu bodo želeli precej izboljšati to uvrstitev. Priprave namreč zaenkrat potekajo po vseh načrtih.

Pogovor s kapetanom Urnaut: "Želim si, da bi lahko vsak vsaj enkrat občutil nekaj takega!"

"Ta nestrpnost, oziroma pozitivno pričakovanje v nas čedalje bolj narašča, sem zelo vesel, da smo tako dobro opravili s prvima dvema pripravljalnima tekmama, tako da poteka vse pozitivno. Sem zelo vesel, da pred prvenstvom priprave potekajo tako, kot smo si zamislili," ni pred prihajajočim turnirjem v pogovoru za Žurnal24 skrival dobre volje član poljske Asseco Resovie Rzeszow

Velik adut na svetovnem prvenstvu bo tudi domača dvorana, saj se odlični reprezentant še predobro spomni, kakšno čarobno vzdušje so pričarali slovenski navijači ne domačem evropskem prvenstvu leta 2019. "Definitivno si ponovno želimo takšnega odziva, vemo pa, da je vse odvisno od nas. Mi smo tisti, ki moramo prikazati dobre predstave in ljudje nas bodo prišli podpirat. Veselim se vsakega obiska, vsakega navijača, ki bo prišel, mi pa bomo dali vse od sebe, da jim podarimo zmage," obljublja najboljši bloker evropskega prvenstva 2019.

Foto: Profimedia Jan Kozamernik

K dobremu vzdušju pred začetkom prvenstva je pridodala tudi nedavna menjava selektorja, saj je Gheorghe Cretu nemudoma v ekipo prinesel neko novo energijo. "Prvi vtisi so odlični, ta menjava nam je kar dobro dela, na igrišču smo sveži, veliko je nekaterih dodatnih stvari, ki jih je vpeljal novi selektor in mislim, da smo kar dvignili nivo igre. Jaz bom rekel, da je bila ta menjava pozitivna, da je ta šok terapija zagotovo uspela! Zaenkrat je vse super!"

Slovenijo v torek zvečer čaka še pripravljalni obračun z eno najboljših ekip na svetu, Iranom, do sedaj pa je slovenski izkupiček v tem pripravljalnem obdobju 100-odstoten, saj je Slovenija dobila prijateljski tekmi z Egiptom in Turčijo. A vendarle bo prvi pravi resni test šele tekma z Iranom. "Že tekma s Turčijo je pokazala, da v nekaterih trenutkih še vedno malo nihamo in ravno zato je ta zadnji del priprav treba izkoristit, na tem delat, da ne bo prevelikih padcev v naši igri. In proti Iranu bo to še kako pomembno, ker napadajo z vseh strani, na servisu so fenomenalni, tam bodo na nas vršili konstanten pritisk. Temu se bo treba zoperstaviti in jaz se resnično veselim tako kvalitetnih tekmecev."

Zakaj Slovenija? Novi zvezdniški selektor: "O ponudbi Slovenije nisem razmišljal niti..."

A če se Jan Kozamernik tako veseli že Irana, kako bo šele v nedeljo, ko se bo Slovenija pred domačim občinstvom udarila z aktualnimi olimpijskimi prvaki? "Ne prehitevajmo. Na prvenstvu nas najprej čaka ta prva otvoritvena tekma proti Kamerunu. Na papirju so sicer lažji nasprotnik, ampak v preteklosti, tudi na našem domačem evropskem prvenstvu, se je že izkazalo, da tudi proti na papirju lažjim tekmecem konec koncev ni tako lahko igrati. Vsi te želijo premagati, vsi igrajo proti tebi še toliko bolj 'napaljeni' in je težko, če nisi z glavo pri stvari. Zelo pomembno bo, da vstopimo v prvenstvo tako, kot je treba."

In nato Francija... "Nato pa seveda Francozi, olimpijski prvaki! Nimamo kaj veliko za izgubiti, je pa počasi že čas, da jih enkrat končno premagamo in to bo zagotovo najlažje v domači dvorani," je nedeljski spektakel, ko bo v Stožicah zagotovo vrelo, napovedal odlični slovenski bloker.

Pogovor pred SP Pomočnik novega selektorja: "Tega še ne bi želel razkriti slovenski javnosti!" "Kot darilo z neba" "Na svetu ni bolj vročega trenerskega imena... In izbral je Slovenijo!"

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.