Velik šok za Hrvate, selektor že napovedal odstop

Foto: Epa rokomet Hrvaška
Velika zaušnica hrvaškim pričakovanjem.
Oglej si celoten članek

Hrvaški rokometaši bi si z zmago proti Argentini že zagotovili nastop v četrtfinalu, a jim to ni uspelo. Južnoameričani so bili vseskozi korak pred evropsko zasedbo, po 60 minutah pa so zmagali z rezultatom 23:19.

Hrvatje, ki jih mnogi, predvsem pa hrvaški mediji in javnost, uvrščajo med favorite svetovnega prvenstva, so izjemno slabo odprli dvoboj, svoj prvi zadetek so dosegli šele v 11. minuti. Pred tem je Argentina že vodila s 5:0. Izbranci Lina Červarja so nato krenili v lov in se predvsem preko nekdanjega rokometaša Gorenja Ivana Čupića vrnili v igro. Še pred polčasom so izenačili rezultat, na začetku drugega pa prvič povedli.

SP v rokometu Drama ob koncu, Slovenija v polno v zadnjih sekundah SP "Z nami so ravnali kot z živalmi. Če bi se to zgodilo Nemčiji ali Španiji..."

A nato se je vse skupaj ustavilo. Znova so sledile črne minute, Hrvaška 15 minut znova ni dosegla zadetka. Argentinci so v zadnjih deset minut tekme vstopili s prednostjo štirih zadetkov. Hrvatje so igrali s sedmimi v napadu, a tudi če so dosegli zadetek, so ga nato s sredine s hitrim izvajanjem zabili tudi Argentinci. Ti so čez celotno igrišče dosegli tri zadetke, enega tudi vratar. Prave možnosti za preobrat ni bilo, Hrvatje so v celotnem drugem polčasu dosegli sedem zadetkov.

Po porazu je svoj odhod s selektorskega mesta po svetovnem prvenstvu že napovedal razočarani Červar, ki je dejal, da je trener kriv, če igralci na takšen način odigrajo tekmo. Pokritiziral je pristop svojih izbrancev.

Foto: Epa Lino Červar

Hrvatje sicer še imajo možnost za četrtfinale, a se bodo morali reševati proti močni Danski, počasna igra Hrvatov pa ne vzbuja veliko optimizma. Tudi zmaga proti Dancem jim še ne odpira preboja v izločilne boje, pri tem morajo računati še na zmago Katarja proti Argentini.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.