Šok za Slovence! Veliki Zormanov adut se poslavlja že po prvi tekmi

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Slatinek Jovičić je končal s svetovnim prvenstvom, Zorman že vpoklical zamenjavo.
Oglej si celoten članek

Slovenska rokometna reprezentanca je na uvodni tekmi svetovnega prvenstva na Poljskem in Švedskem v Katovicah premagala Savdsko Arabijo s 33:19, a ostala brez Staša Slatinka Jovičića. Najmlajši član slovenske izbrane vrste na letošnjem mundialu si je poškodoval stopalo desne noge.

SP v rokometu Slovenija SP odprla z zanesljivo zmago

"Po prvih preiskavah obstaja sum, da je Staš utrpel poškodbo pete stopalnice desne noge. Poškodba mu onemogoča nadaljevanje nastopov na svetovnem prvenstvu. Nadaljnjo diagnostiko in zdravljenje bo opravil v domovini," je v zvezi s tem za spletno stran Rokometne zveze Slovenije dejal reprezentančni zdravnik Sašo Djurić.

Foto: Profimedia Staš Slatinek Jovičić

Dvaindvajsetletni Slatinek Jovičić se je poškodoval v 54. minuti uvodne tekme s Savdijci, ko je v obrambi prestregel žogo, ob padcu pa se zapletel z enim izmed tekmecev. Kljub temu je stisnil zobe, sredi 59. minute zabil še svoj tretji gol na tekmi, nato pa odšepal z igrišča.

Ker je slovenska reprezentanca na Poljsko pripotovala z dvema igralcema na levem krilu, je selektor Uroš Zorman vpoklical dodatnega rokometaša. V Katovicah se bo ekipi v današnjih poznih popoldanskih urah pridružil Tadej Mazej, ki je z ekipo treniral vse do odhoda na Poljsko. Prva izbira ne levem krilu sicer še naprej ostaja Tilen Kodrin.

Foto: Profimedia Tadej Mazej

Slovenija se bo po uvodni zmagi nad Savdsko Arabijo v soboto ob 20.30 pomerila s Poljsko, dva dni kasneje pa jih ob 18. uri čaka še zadnja tekma v skupinskem delu proti Franciji.

SP v rokometu Stavnice: rokometaši Slovenije nimajo možnosti!

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.