Športni direktor spregovoril o Dončićevi prihodnosti v Dallasu

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Nico Harrison je optimističen, da bo Kyrie Irving podpisal novo pogodbo z Dallasom ter da bodo Luko Dončića končno obkrožili s spodobnim kadrom.
Oglej si celoten članek

Generalni menedžer (pozicija, ki bi jo v Evropi opisali kot športni direktor) NBA ekipe Dallas Mavericks Nico Harrison je na tiskovni konferenci po eni najslabših sezon v zadnjih letih izpostavil, da je skorajda prepričan, da bo Kyrie Irving tudi prihodnjo sezono nastopal v barvah Maverickov.

"Glede na vse stvari, ki jih je izrekel o tem, kako se tu počuti, kako se počuti cenjeno, kako je bil sprejet in kako se mu je dovolilo, da je lahko takšen, kot je, sem optimističen, da si resnično želi biti tukaj. Te stvari je namreč ves čas ponavljal," je v torek po sestanku s svojim zvezdnikom razkril Harrison.

Mavericks so namreč januarja napravili zelo tvegano potezo, ko so zanj v Brooklyn poslali dva izmed svojih najboljših igralcev ter še nekaj izborov na naboru, čeprav so vedeli, da Irvingu poleti poteče pogodba in da je ne misli predčasno podaljšati. Kontroverzni zvezdnik se bo tako preizkusil na trgu prostih igralcev in Dallas nima nobenega zagotovila, da se bo vrnil kot Maverick.

Irving ves čas svojega igranja za Dallas z novinarji ni želel govoriti osvoji prihodnosti, prav tako pa kot edini izmed igralcev Dallasa ni bil na voljo medijem, potem ko se je za Mavericks sezona z nedeljsko tekmo s San Antoniem tudi uradno zaključila.

Foto: Profimedia Luka Dončić

Čeprav so Mavs od prihoda Irvinga prikazali katastrofalne predstave (7 zmag, 18 porazov) in iz petega mesta na zahodu zdrsnili na enajsto, ki ni prineslo niti dodatnega turnirja za končnico, pa si bodo pri Dallasu prizadevali, da bi Irving le podaljšal pogodbo s klubom iz Teksasa. Mavericks namreč še vedno računajo, da bosta z Luko Dončićem slej kot prej "kliknila" ter predstavljalo jedro ekipe, ki se bo ponovno sposobno boriti za najvišja mesta.

"Mislim, da lahko uspešno sodelujeta. Mislim, da če imate dva tako talentirana košarkarja, da preprosto delujeta skupaj. Mislim, da je bolj odvisno od igralcev okoli njiju. Okoli njiju morate imeti košarkarje, ki se zavedajo svoje vloge. Mislim, da je to stvar, na kateri moramo še delati," je pojasnil Harrison, ki se ni želel dotakniti sramote, ki si jo je Dallas privoščil v zadnjih dveh krogih ter preiskave, ki jo je proti ekipi sprožila liga NBA.

V zadnjem času se je sicer pojavilo tudi mnogo govoric, da bi lahko Luka Dončić, ki se je medtem že odpravil v Slovenijo, kmalu zahteval menjavo, če Dallas v prihajajoči sezoni ne naredi bistvenega koraka naprej. Luka je sicer demantiral podobne govorice, o tej temi pa je spregovoril tudi Harrison. "Verjamem njegovim besedam."

"Pravi, da si želi biti tukaj. Ima tudi pogodbo, tako da lahko ponoči mirno zaspim, ne da bi razmišljal, če si Luka želi biti Maverick. Je Maverick in ima pogodbo. Seveda, če se njegove želje spremenijo, bomo to morali vzeti v obzir. Tako pa naša glavna naloga ostaja, da ohranimo Luko zadovoljnega. To pa bomo najlažje naredili tako, da ga obkrožimo s pravimi košarkarji in mu pomagamo do zmag. Mislim, da si Luka to zasluži," je zaključil generalni menedžer Maverickov, ki se vse od svojega prihoda na to mesto ni zaenkrat še niti najmanj izkazal, saj je Dallas v dosti slabši poziciji kot pred njegovim prihodom, obenem pa so zapravili še eno leto svojega najboljšega košarkarja. Mnogi ga tako ob lastniku Marku Cubanu in glavnemu trenerju Jasonu Kiddu vidijo kot glavnega krivca za težave Dallasa.

 

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.